MICHAEL WOLGENSINGER

– O – O – O – O – O – O – O – O – O –

Castell de Lecubin, Jaén.

Capoliveri, Itàlia.

Setubal, Portugal.

Pedres.

Jaipur, Índia.

Nens del Nepal.

Camí de Cadis.

 

De Zurich era el fotògraf Michael Wolgensinger (1913 – 1990).

Va fer un primer aprenentatge de fotografia a l’Estudi Meiner. Després va continuar a l’Escola d’Arts Aplicades de Zurich on va tenir de mestre a Hans Finsler (fotògraf de la Nova Objectivitat).

El 1935 va obrir el seu propi estudi a Zurich.

Dos anys després va viatjar a Paris per cobrir l’Exposició Universal, feina que li havia encarregat el Neue Zürcher Zeitung.

El 1939 tindria oportunitat de cobrir una nova exposició, en aquest cas la Nacional Suïssa.

Un detall del seu prestigi és que entre 1942 i 1944 va tenir com alumne al seu estudi al fotògraf i també cineasta Robert Frank.

A la dècada següent el propi Wolgensinger va realitzar diverses pel.lícules  i va treballar en molts projectes que va fer a llocs tan dispars com Espanya, Itàlia, Índia, Tailàndia i Nepal.

També va realitzar projectes fotogràfics sobre teatre, arquitectura i fotografia industrial. Moltes d’aquestes obres les va acabar plasmant en llibres.

Com fotògraf va destacar per les seves imatges que recollien el dia a dia de gent anònima, eren fotografies que en alguns casos tenien un cert to poètic. També era notable la seva capacitat per jugar amb la llum i l’enquadrament.

Però no solament va ser un molt bon fotògraf sinó que també va ser reconegut com cineasta: el 1965 va rebre el Premi de Cine de la Ciutat de Zurich per la pel.lícula Schleifen. Es obvi que era un home especialment dotat per la imatge.

 

Així es va autoretratar Michael Wolgensinger de jove.

El seu web és http://www.michaelwolgensinger.ch/de/home/

Deixa un comentari

Labellesa.cat és un blog cultural on podràs trobar informació de cultura catalana i internacional sobre cinema, dansa, teatre, fotografia, música, art i literatura entre d’altres. Estigues al dia de les darreres novetats i tendències culturals amb el nostre contingut original, dinàmic i fresc!

¿Vols estar al corrent de tots els esdeveniments culturals? Introdueix el teu mail aquí: