MIKE OLDFIELD. MAN IN THE RAIN

– O – O – O – O – O – O – O – O – O –

Mike Oldfield

 

Mike Oldfield és un molt conegut músic multi-instrumentista.

L’afició per la música li ve de molt lluny: quan era petit, el seu pare li va comprar una guitarra quan servia a la Royal Air Force durant la segona guerra mundial. Mike recorda que el pare tocava sovint la guitarra la Nit de Nadal cantant l’única cançó que sabia: “Danny Boy”. El cert és que aquestes influències van fer que el petit Mike ja fes composicions per guitarra amb només deu anys.

Els grans èxits que va tenir quan va esdevenir músic professional ja els sabem. Uns dels més sonats van ser els discos anomenats Tubular Bells.

L’any 1998 va publicar Tubular Bells III, el seu divuitè àlbum. Si bé els dos anteriors Tubular Bells tenien l’estructura d’una simfonia dividida en dues parts, a Tubular Bells III, entre la primera i segona part va incloure la cançó Man in the rain. (Per cert, entre el primer Tubular Bells i aquest havien passat vint-i-cinc anys).

Com curiositat es pot dir que el va compondre a Espanya, concretament a Eivissa doncs va estar vivint un temps a l’illa.

La cançó Man in the rain és d’un estil que recorda clarament al Moonlight Shadow doncs agafa d’aquesta peça una part instrumental.

La veu que podem escoltar és la de la cantant folk irlandesa Cara Dillon.

La lletra en anglès la podem veure en el vídeo; la seva traducció és:

“Tu ets qui m’està trencant el cor; vas tenir la teva oportunitat però ho vas enviar tot en orris vivint en un món del que mai no podries formar part. I ha arribat l’hora de que te’n vagis.

No et pots quedar; no, no et pots quedar, doncs no ets un perdedor i encara estàs a temps de prendre aquell tren, i has de prendre el teu camí aquesta nit. Pensa-hi de nou, ets un home sota la pluja.

Quin sentit té que continuïs entre aquestes parets? Els llums estan encesos però no hi ha ningú a casa. Està trencant l’alba mentre cau la freda pluja i és el moment de caminar sol.

No et pots quedar; no, no et pots quedar, doncs no ets un perdedor i encara estàs a temps de prendre aquell tren, i has de prendre el teu camí aquesta nit. Pensa-hi de nou, ets un home sota la pluja.”

 

Mike Oldfield i la guitarra són gairebé com un pack, encara que Oldfield toca diversos instruments.

El seu web és: http://www.mikeoldfieldofficial.com/

 

Cara Dillon és una bona cantant de folk irlandesa. Aquesta col·laboració amb Mike Oldfield la va ajudar a guanyar visibilitat.

El seu web és https://www.caradillon.co.uk/

Deixa un comentari

Labellesa.cat és un blog cultural on podràs trobar informació de cultura catalana i internacional sobre cinema, dansa, teatre, fotografia, música, art i literatura entre d’altres. Estigues al dia de les darreres novetats i tendències culturals amb el nostre contingut original, dinàmic i fresc!

¿Vols estar al corrent de tots els esdeveniments culturals? Introdueix el teu mail aquí: