MISIÓN: IMPOSIBLE – REPERCUSIÓN, DE CHRISTOPHER MCQUARRIE

– O – O – O – O – O – O – O – O – O –


D’esquerra a dreta: l’actriu Vanessa Kirby qui interpreta el personatge de femme fatale al film. En el centre Henry Cavill interpretant a un agent de la CIA, i finalment, com no, Tom Cruise en l’habitual paper d’Ethan Hunt, el gran protagonista de la saga.

 

Misión: imposible-repercusión és el sisè lliurament de la saga. Aquí trobem a Ethan Hunt i el seu equip en una lluita contra rellotge després que una missió sortís malament.

Aquesta saga cinematogràfica s’ha consolidat fins a tal punt que acabarem oblidant que tot el seu univers té origen televisiu: fa cinquanta anys Bruce Geller va crear la sèrie televisiva que constava d’episodis de només cinquanta minuts de frenètica durada. I ara son ja vint-i-dos els que porta a gran pantalla demostrant un gran esperit de supervivència només comparable al propi personatge que interpreta Tom Cruise qui, per cert, està en una forma física envejable als seus cinquanta-sis anys perquè no utilitza dobles per les seqüències de risc, que no son poques.

I és que a les pel.lícules d’Ethan Hunt i el seu equip ja sabem a què anem: a passar una estona frenètica de gran ritme i tensió. I aquesta no decep en absolut, i això que aquí veiem no solament acció sinó també un bon estudi dels personatges, especialment del de Hunt a qui s’explora les seves motivacions i tensions internes més que mai.

Però aquest nou element més reflexiu no obsta perquè se’ns ofereixin moments més adrenalitics que mai i escenes de persecucions i números de gran risc magistrals -insistim, sense dobles per Cruise-.

Trobem de nou les cares conegudes de la saga: Benji Dunn (Simon Pegg), un mag de la tecnologia, Alan Hunley, el cap, (Alec Baldwin), l’espia Ilsa Faust (Rebecca Ferguson), Julia (Michelle Monaghan), l’amor de Hunt… i s’afegeix August Walker (Henry Cavill), agent de la CIA.

Tots aquests elements fan que Misión: imposible-repercusión compleixi amb escreix el repte de ser una superproducció impecable en la que s’equilibren les trepidants escenes d’acció amb algunes notes d’humor per conformar una simfonia de vertiginós entreteniment.

Segurament serà la pel.lícula de l’estiu.

 

Christopher McQuarrie és el director, coguionista i coproductor de la pel.lícula. Aquí el veiem en un moment del rodatge donant instruccions a Tome Cruise i Rebecca Ferguson.

 

“>

Deixa un comentari

Labellesa.cat és un blog cultural on podràs trobar informació de cultura catalana i internacional sobre cinema, dansa, teatre, fotografia, música, art i literatura entre d’altres. Estigues al dia de les darreres novetats i tendències culturals amb el nostre contingut original, dinàmic i fresc!

¿Vols estar al corrent de tots els esdeveniments culturals? Introdueix el teu mail aquí: