MOLLY’S GAME, D’AARON SORKIN

– O – O – O – O – O – O – O – O – O –

 


 

Jessica Chastain és Molly Bloom, una dona que ha muntat del no res un imperi de partides de pòquer il.legals.

Idris Elba és un prestigiós advocat que quan les coses es comencen a torçar a Molly, intentarà que no acabi a la presó.

Kevin Costner és Larry Bloom, el pare de Molly.

 

Molly’s game és la història real de Molly Bloom, una esquiadora de talla mundial que va aconseguir ser milionària molt jove. Després de perdre’s els Jocs Olímpics per una lesió i estroncar-se la seva vida esportiva, Molly se’n va anar a viure a Los Angeles on fins i tot va haver de treballar de cambrera. Gràcies a la seva habilitat pel món empresarial va acabar guanyant milions de dòlars en el món del pòquer organitzant partides clandestines molt exclusives, fins que l’FBI la va començar a investigar.

Aaron Sorkin s’estrena amb aquesta pel.lícula en el món de la direcció. Ell, guionista i dramaturg, mai no s’havia posat rere les càmeres tot i que va ser el creador i productor executiu de sèries com L’ala oest de la casa blancaStudio 60 on the Sunset Strip i Sports Night. Potser el guió que ha escrit sobre Molly’s game no sigui el millor de la seva carrera però com debut com cineasta no està malament.

Molly Bloom va ser una enigmàtica dona de vint-i-sis anys que va ser investigada per l’FBI després d’haver creat un misteriós imperi de partides de pòquer en les que participaven estrelles de Hollywood com Tobey Maguire o Ben Affleck, a més d’esportistes, empresaris i mafiosos.

Quan la policia va detectar que el negoci il.legal podia estar vinculat amb el crim organitzat, Molly va necessitar d’un prestigiós advocat per evitar la presó.

El film explica a través de la pròpia Molly Bloom els mecanismes financers del joc i s’ofereix com un element per l’anàlisi del capitalisme més salvatge.

La història de la protagonista necessitava d’una actriu que fos capaç d’aportar al personatge una barreja d’arrogància, astúcia i vulnerabilitat, característiques que van permetre a la, primer, esportista i després empresària, muntar un imperi del joc sense que ningú l’ajudés i en menys de deu anys. I aquesta actriu és Jessica Chastain, sens dubte, la triomfadora de la cinta molt ben secundada per Idris Elba.

Molly’s game té una tensió narrativa que en alguns moments pot recordar a pel.lícules d’Scorsese com El llop de Wall Street o Casino, o també La xarxa social de Fincher (escrita, per cert, per Sorkin).

Es també un film amb molts diàlegs i àcids, d’aquells que has d’estar pel que es diu.

Per resumir podem dir que és una mena de conte moral de superació, conte bastant llarg doncs dura més de 130 minuts però tot i la durada, és un vibrant thriller d’aquells et saben cridar l’atenció des del mateix començament amb un brillant pròleg.

 

 

Aaron Sorkin és guionista i dramaturg. Amb Molly’s game s’estrena com director. No cal dir que ell també n’és el guionista.

 

Deixa un comentari

Labellesa.cat és un blog cultural on podràs trobar informació de cultura catalana i internacional sobre cinema, dansa, teatre, fotografia, música, art i literatura entre d’altres. Estigues al dia de les darreres novetats i tendències culturals amb el nostre contingut original, dinàmic i fresc!

¿Vols estar al corrent de tots els esdeveniments culturals? Introdueix el teu mail aquí: