MÒNICA CASTANYS A LA GALERIA L’ARCADA

– O – O – O – O – O – O – O – O – O –

Camí cap a la platja.

Silenci.

Primera cita.

Verd manigua.

Matins blaus.

Potser.

 

La pintora barcelonina Mònica Castanys té una sòlida formació doncs és llicenciada en procediments pictòrics per l’Escola Superior de Disseny i Art Llotja de Barcelona i també ha cursat estudis a institucions com el Reial Cercle Artístic de Barcelona o l’Escola Lorenzo di Medici de Florència.

L’afició per l’art li ve de família doncs el seu pare era ceramista i gran aficionat a la pintura i el seu avi dibuixant humorista esportiu (Valentí Castanys, el creador de l’Avi del Barça).

Té un estil molt atractiu, de caire figuratiu amb elements impressionistes i un traç expressiu amb el que retrata ambients urbans, situacions quotidianes i senzilles, l’essència de moments donats a l’atzar, en els que la dona és protagonista, una dona moderna, independent i cosmopolita i que per moltes de les situacions reflectides, també és hedonista. Els personatges són anònims amb rostre ocult o difuminat, però són capaços de generar la idea d’una història per la seva pròpia quotidianitat; sovint un perfil o una esquena obren més possibilitats de suggerir que la concreció d’una cara.

La Mònica llueix una llarga trajectòria que s’ha plasmat en un munt d’exposicions no solament aquí sinó a nivell internacional: a França, Suïssa, Bèlgica, Àustria, Luxemburg, Països Baixos, Dinamarca, Anglaterra, Noruega, Itàlia, Alemanya… han vist les seves obres.

Ara tenim la sort de què no cal anar tan lluny per veure en directe la seva darrera producció: està exposant a Blanes, a la Galeria l’Arcada fins al 8 d’octubre. Una oportunitat que cal no perdre.

El web de la galeria és https://www.galerialarcada.com/ca/inici/

En aquest vídeo tenim un recull de la producció de Mònica Castanys, en aquest cas de pintures d’ambient de platja ara que encara som a l’estiu:

La pintora Mònica Castanys Font. Sigui quin sigui el context en el que es trobi, la dona sempre és la protagonista dels seus quadres.

El seu web és https://monicacastanys.com/

Deixa un comentari

Labellesa.cat és un blog cultural on podràs trobar informació de cultura catalana i internacional sobre cinema, dansa, teatre, fotografia, música, art i literatura entre d’altres. Estigues al dia de les darreres novetats i tendències culturals amb el nostre contingut original, dinàmic i fresc!

¿Vols estar al corrent de tots els esdeveniments culturals? Introdueix el teu mail aquí: