MONTSE VALDÉS A LA GALERIA ANQUIN’S

– O – O – O – O – O – O – O – O – O –

Sèrie Bellesa interior.

Sèrie Bellesa interior.

Sense títol.

Sèrie Bellesa interior.

Sèrie Bellesa interior.

Sèrie Bellesa interior.

Sèrie Bellesa interior.

Sense títol.

Sèrie Bellesa interior.

 

La barcelonina Montse Valdés és una pintora que evoca una contemplativa espiritualitat en les seves obres.

Acostumen a ser grans quadres amb treballades textures que representen el cos humà. Els personatges representats tenen rostres de bellesa serena i mirada introspectiva.

Valdés té una sòlida formació que es va anar conformant a Catalunya, França, Grècia, Thailàndia i India.

L’estada en aquests dos països asiàtics li va aportar una més gran profunditat espiritual tan en l’aspecte personal com en l’artístic i ja no es va interessar tant en la tècnica com en percebre i saber plasmar sobre el quadre l’interior dels personatges.

Es pintora de nus perquè busca l’essència de les persones, d’aquí que les vulgui despullar de tot: roba, objectes, context… tot desapareix per donar pas a les emocions, l’estat d’ànim, els sentiments…

Es tracta de representar allò que hi ha dins del personatge. Per facilitar-ho, a vegades fins i tot tenen els ulls tancats i respiren profundament, intenten en silenci copsar l’energia que tenen, escoltar-se a ells mateixos. Dibuixa les seves cares i no solament vol que aparegui el rostre sinó l’ànima del model que està pintant.

I compte a la dada: Montse Valdés ha estat treballant durant vint anys dotze hores al dia, tots els dies de l’any, de manera sistemàtica, implacable; dues dècades vivint absolutament bolcada en una idea, una tasca: la pintura.

Treballar dur dóna fruits i ella els va començar a recollir des de fa tres lustres. Poc a poc però regularment, l’esperit que volia impregnar a les seves obres es va anar manifestant i es van ajustar a allò que perseguia. El resultat és un conjunt de pintures que desprenen emoció i sensibilitat.

Ara tenim l’oportunitat de contemplar els treballs més actuals de Valdés en una exposició que val la pena visitar a la Galeria d’art Anquin’s de Reus.

Fins al 8 de maig.

El web de la galeria és https://www.anquins.com/ca/

Montse Valdés entén l’expressió artística no com un simple exercici estilístic o tècnic, sinó com una forma de viure, de presentar-se davant l’existència. Tota una declaració de principis als que és fidel.

El seu web és http://www.montsevaldes.com/es/inicio/

 

Deixa un comentari

Labellesa.cat és un blog cultural on podràs trobar informació de cultura catalana i internacional sobre cinema, dansa, teatre, fotografia, música, art i literatura entre d’altres. Estigues al dia de les darreres novetats i tendències culturals amb el nostre contingut original, dinàmic i fresc!

¿Vols estar al corrent de tots els esdeveniments culturals? Introdueix el teu mail aquí: