MOODY BLUES. DRIFTWOOD

– O – O – O – O – O – O – O – O – O –


Què dir dels Moody Blues? Van ser una de les bandes històriques del rock. Van començar com grup de rythm and blues el 1964 i es van reconvertir en una de les formacions més famoses de rock simfònic de final dels seixanta i dels anys setanta, i van continuar oficialment en actiu fins al 2018.

Són autors de clàssics com Nights in white Satin, cançó que ha servit per anuncis de televisió.

Una dècada després d’aquell èxit, al 1978, van editar un àlbum anomenat Octave. D’aquest L.P. es va extreure el single Driftwood, una altra de les seves peces més apreciades.

La cançó va ser escrita per Justin Hayward, el solista del grup, i es tracta d’una melòdica balada amb el so simfònic característic dels Moody Blues.

La peça inclou com instrument destacat un saxofon que es tocat per R.A. Martin, un músic de sessió que va ser col·laborador intermitent del grup.

Els primers plans que es poden veure en el vídeo corresponen, com bé saben els seguidors del grup, a John Lodge i Justin Hayward.

La lletra diu:

 

“Just like the driftwood of a dream

Left of the seashore of sleep

Just like the words that wouldn’t rhyme

Lost in the desert of time

Time waits for no one at all

No, not even you

You thought you’d seen it all before

You really thought you knew

I don’t remember what was said

In the confusion that night

I only know what’s on my mind

What’s in the future we will decide

Time waits for no one at all

No, not even you

You thought you’d seen it all before

You really thought you knew

I’ve shattered the illusion

Of fortune and of fame

But darling now I know you

Life could never be the same

Oh no… don’t leave me driftwood

On the shore”.

 

“Com un tronc a la deriva en un somni, abandonat a la platja dels somnis. Com les paraules que no rimarien perdudes en el desert del temps. El temps no espera absolutament a ningú; no, ni tan sols a tu. Et pensaves que ja ho havies vist tot abans, et creies que ho sabies tot…

Ja no recordo el que vam dir en la confusió d’aquella nit, ja només sé el que em passa pel cap, el que succeeixi en el futur ja ho decidirem. El temps no espera absolutament a ningú; no, ni tan sols a tu. Et pensaves que ja ho havies vist tot abans, et creies que ho sabies tot… 

I se m’ha trencat la il·lusió per la fortuna i la fama, però carinyo, ara ja et conec i la vida no podria ser la mateixa. Oh no, no m’abandonis com un tronc a la deriva en una platja…”.

 

Els Moody Blues van ser un dels grups amb més llarga trajectòria en la història de la música rock.

Deixa un comentari

Labellesa.cat és un blog cultural on podràs trobar informació de cultura catalana i internacional sobre cinema, dansa, teatre, fotografia, música, art i literatura entre d’altres. Estigues al dia de les darreres novetats i tendències culturals amb el nostre contingut original, dinàmic i fresc!

¿Vols estar al corrent de tots els esdeveniments culturals? Introdueix el teu mail aquí: