MOZART. CONCERT PER FLAUTA, ARPA I ORQUESTRA K 299

– O – O – O – O – O – O – O – O – O –

 

El Concert per flauta, arpa i orquestra en do major K 299, és una peça composta pel geni de Salzburg Wolfgang Amadeus Mozart.

Es tracta d’un dels dos únics concertos que va escriure i és també l’única obra escrita per Mozart que conté l’arpa.

Mozart el va compondre a l’abril de 1778 durant la seva estada a Paris.

En el període clàssic, l’arpa era un instrument que es trobava encara desenvolupant-se i no era considerat com una part standard més de l’orquestra. Per aquest motiu es pot dir que l’arpa i la flauta era una combinació molt inusual.

En l’actualitat, trobem més repertori pels duos de flauta i arpa, especialment sense orquestra, i molt d’aquest repertori va ser escrit per compositors del segle XIX.

La peça està feta en la forma d’una simfonia Concertante, és a dir, una barreja de simfonia i de concerto (la diferència entre una cosa i l’altra és que en el concerto hi ha una preeminència d’un o dos instruments solistes -en el període clàssic, normalment més d’un- mentre que en la simfonia no existeix aquesta preeminència ja que els instruments queden equilibradament inclosos en el conjunt).

La simfonia concertante era molt popular al Paris d’aquella època. Avui, el concerto és interpretat sovint per conjunts de cambra perquè tècnicament és un repte pels instrumentistes, i és també interpretat sovint per orquestres per mostrar el talent dels que toquen l’arpa.

 

Wolfgang Amadeus Mozart és un dels grans de la història de la música. Aquí el veiem en una imatge de ben jove.

Per saber més d’ell cliqueu aquí.

Deixa un comentari

Labellesa.cat és un blog cultural on podràs trobar informació de cultura catalana i internacional sobre cinema, dansa, teatre, fotografia, música, art i literatura entre d’altres. Estigues al dia de les darreres novetats i tendències culturals amb el nostre contingut original, dinàmic i fresc!

¿Vols estar al corrent de tots els esdeveniments culturals? Introdueix el teu mail aquí: