MOZART. CONCERT PER PIANO Nº 23

– O – O – O – O – O – O – O – O – O –

Wolfgang Amadeus Mozart és un mestre del classicisme, un dels músics més destacats de la història.

La seva obra abraça tots els gèneres musicals de l’època que va viure i assoleix la xifra de més de 600 peces, una gran part de les quals son considerades com obres mestres, ja siguin de música de cambra, simfònica, concertant, per piano, operística o coral, és a dir, un conjunt impressionant.

Amb un catàleg tan ampli no podien faltar un munt de concerts. Un d’ells és el que podem escoltar al vídeo, el Concert per piano nº 23 en A major.

Es tracta d’una composició per piano i orquestra que va realitzar al 1786, pràcticament de manera paral.lela a l’estrena de la seva òpera Les noces de Figaro.

La part que escoltem és el segon moviment, l’Adgio. A la peça, el piano comença sol amb un lent tema que té alguns salts. Cap a la meitat del moviment ens trobem amb una secció no tan lenta anunciada per la flauta i el clarinet, però el conjunt és d’una gran suavitat musical.

La solista és Hélène Grimaud, pianista francesa d’Aix-en-Provence, artista que va descobrir aquest instrument musical de ben petita, només tenia set anys. A la vista del do que demostrava tenir, aviat els seus pares la van portar a Conservatori i amb quinze anys va rebre el primer dels diversos premis que ha obtingut. També amb aquesta curta edat va fer el seu primer enregistrament.  Es un d’aquells casos de pianistes que ja destaquen de ben jovenets.

Sobre aquest concert, Grimaud ha opinat que és el millor que va escriure Mozart, amb un moviment lent que és extremadament profund i amb una gran expressió de sensació d’anhel on creu trobar l’autèntic Mozart. Certament, la pianista sembla transportada durant la interpretació.

 

Mozart va ser un nen prodigi. Amb el temps esdevindria tot un mestre del classicisme. Per saber més d’ell cliqueu aquí.

Hélène Grimaud, magnífica pianista francesa que a part de tocar, ha escrit tres llibres de música.

Al marge de la seva professió, destaca per dedicar-se a promoure la salvaguarda de l’os. De fet ha creat una fundació i un parc dedicats a aquesta tasca.

El seu web és: http://helenegrimaud.com/

Deixa un comentari

Labellesa.cat és un blog cultural on podràs trobar informació de cultura catalana i internacional sobre cinema, dansa, teatre, fotografia, música, art i literatura entre d’altres. Estigues al dia de les darreres novetats i tendències culturals amb el nostre contingut original, dinàmic i fresc!

¿Vols estar al corrent de tots els esdeveniments culturals? Introdueix el teu mail aquí: