MOZART. CONCERT PER TROMPA Nº 3

– O – O – O – O – O – O – O – O – O –

 

 

Wolfgang Amadeus Mozart és un mestre del classicisme, un dels músics més destacats de la història.

La seva obra abraça tots els gèneres musicals de l’època que va viure i assoleix la xifra de més de 600 peces, una gran part de les quals son considerades com obres mestres, ja siguin de música de cambra, simfònica, concertant, per piano, operística o coral, és a dir, un conjunt impressionant.

Amb un catàleg tan ampli no podien faltar un munt de concerts. Un d’ells és el que podem escoltar al vídeo que porta per títol Concert per trompa nº 3. El va compondre entre els anys 1784 i 1787, durant el període que va estar vivint a Viena.

Elc concerts que tenen una trompa com instrument solista no son dels que més abunden, d’aquí que tampoc els virtuosos que toquen aquest instrument no son ni molts ni grans figures mediàtiques. Però això no vol dir que no siguin intérprets realment notables. Un d’ells és el txec Radek Baborák.

Baborák ja va començar a tocar aquest instrument amb només vuit anys. Als vint ja havia guanyat un premi musical a la ràdio de Praga i als vint-i-tres va guanyar la Competició d’Estiu de Praga. Tots aquests reconeixements, malgrat la seva joventut, no eren casuals: amb divuit anys va ser nomenat trompa principal de l’Orquestra Filharmònica Txeca.

Donada la seva fama, ha aparegut com artista invitat en un munt d’orquestres europees. Es el cas del vídeo que podem veure on és acompanyat per l’Orquestra Simfònica de RTVE, dirigida pel francès Jean-Jacques Kantorow. El moviment que podem escoltar és l’Allegro.

 

 

Wolfgang Amadeus Mozart és un dels grans de la història de la música. Aquí el veiem en una imatge de petit.

Per saber més d’ell cliqueu aquí.

Radek Baborák és un dels més cotitzats intèrprets de trompa del món.

El seu web és: http://www.baborak.com/

Jean-Jacques Kantorow és un prestigiós director i violinista francès, d’origen rus. Ha dirigit diverses orquestres, entre elles, la de la RTVE.

Per saber més d’ell cliqueu aquí.

Deixa un comentari

Labellesa.cat és un blog cultural on podràs trobar informació de cultura catalana i internacional sobre cinema, dansa, teatre, fotografia, música, art i literatura entre d’altres. Estigues al dia de les darreres novetats i tendències culturals amb el nostre contingut original, dinàmic i fresc!

¿Vols estar al corrent de tots els esdeveniments culturals? Introdueix el teu mail aquí: