MOZART. LA REINA DE LA NIT

– O – O – O – O – O – O – O – O – O –


 

Wolfgang Amadeus Mozart és un mestre del classicisme, un dels músics més destacats de la història.

La seva obra abraça tots els gèneres musicals de l’època que va viure i assoleix la xifra de més de 600 peces, una gran part de les quals son considerades com obres mestres, ja siguin de música de cambra, simfònica, concertant, per piano, operística o coral, és a dir, un conjunt impressionant.

I una de les seves òperes és La flauta màgica, una obra molt curiosa perquè té una temàtica de caire fantàstic:

El jove príncep Tamino arriba fins a les terres rocoses perseguit per una serp monstruosa. Ha perdut l’arma que portava i comença a pregar per la seva ànima fins que cau desmaiat. Immediatament és salvat per les Tres Dames que maten la serp. En veure el jove, s’enamoren d’ell però l’han d’abandonar amb la promesa de veure’l de nou. Després d’una estona, Tamino es desperta marejat i escolta xiular algú. Es Papageno, un esser meitat ocell i meitat persona, amb una gran gàbia a l’esquena. Ell és l’ocellaire de la cruel Reina de la Nit qui li dóna menjar a canvi d’ocells.

Les Tres Dames tornen i lliuren a Tamino la foto d’una bonica jove. No sap qui és la retratada però sap que s’enamorarà d’ella. Doncs resulta que la noia és Pamina, la filla de la Reina de la Nit.

Un dels personatges d’aquesta història és Sarastro, un sacerdot infernal que feia costat als interessos de la mare de Pamina fins que la situació canvia, fins al punt que La Reina de la Nit decideix que s’ha de desfer d’ell i encarrega l’assassinat a la seva pobra filla Pamina. Es l’escena que podem veure en el vídeo . La cruel mare diu a la seva filla que o el mata o li llançarà una maledicció, i li deixa el ganivet al costat perquè faci el que li ordena.

Encara que es coneguda popularment com la “La reina de la Nit”, l’ària en realitat es diu Der Hölle Rache kocht in meinem Herzen (La fúria de l’infern bull en el meu cor) i és una de les més famoses de l’Opera:

“Der Hölle Rache kocht in meinem Herzen,Tod und Verzweiflung flammet um mich her!Fühlt nicht durch dich SarastroTodesschmerzen,So bist du meine Tochter nimmermehr.Verstossen sei auf ewig,Verlassen sei auf ewig,Zertrümmert sei’n auf ewigAlle Bande der NaturWenn nicht durch dich!Sarastro wird erblassen!Hört, Rachegötter,Hört der Mutter Schwur!”

La traducció la teniu al vídeo.

Qui interpreta La reina de la Nit és la soprano romanesa Elena Mosuc, una especialista en aquest paper.

 

Mozart va ser un nen prodigi.

Per saber més d’ell cliqueu aquí.

Elena Mosuc és romanesa però resideix a Zurich des de fa molts anys. Està considerada com una soprano molt versàtil i expressiva en els seus papers.

El seu web és http://www.mosuc.com/

 

Deixa un comentari

Labellesa.cat és un blog cultural on podràs trobar informació de cultura catalana i internacional sobre cinema, dansa, teatre, fotografia, música, art i literatura entre d’altres. Estigues al dia de les darreres novetats i tendències culturals amb el nostre contingut original, dinàmic i fresc!

¿Vols estar al corrent de tots els esdeveniments culturals? Introdueix el teu mail aquí: