MUSICA CLÀSSICA: BACH. CONCERTO PER DOBLE VIOLÍ EN D MENOR, LARGO

Johann Sebastian Bach té l’honor de pertànyer a una de les families més prolífiques, musicalment parlant, doncs van donar trenta-cinc artistes entre compositors i intèrprets.

El seu cas concret també és extraordinari doncs el resultat de ser, como era ell, clavecinsta, organista, violinista i compositor, va propiciar per la magnitud de la seva obra, que hagi estat considerat el més important músic barroc.

I parlant del volum de la seva obra, podem dir que el catàleg BMV està compost per 1127 obres (poca cosa…). Com ja s’ha aclarit en aquest bloc en alguna ocasió, les sigles BWV corresponen a Bach-Werke-Verzeichnis, és a dir, Catàleg de les obres de Bach en alemany. Es doncs una abreviatura que numera cada una de les nombroses obres musicals d’aquest compositor.

Amb una producció tan àmplia, no podien faltar peces per violí. Una d’elles és el Concerto per dos violins, cordes i continuo en D menor, BWV 1043. També se la coneix amb el nom més curt de Concerto per doble violí.

L’obra està considerada com un dels millors exemples de la música que es feia a l’últim període barroc. Bach la va escriure entre 1717 i 1723 quan era mestre de capella a la cort d’Anhalt-Köthen, Alemanya.

Aquest concerto es caracteritza per la subtil i a la vegada expressiva relació entre els violins al llarg de tota l’obra.

La peça està estructurada en tres moviments: Vivace, Largo ma non tropo i Allegro. El que podem escoltar en el video és el segon d’ells.

La interpretació corre a càrrec de la Camerata Romana dirigida per Eugen Duvier, mentre que els violinistes son Joze Brezina i F. Elias.

La melodia del concerto més les imatges de paisatges blaus i verds del vídeo, fan la seva audició molt relaxant.

Per saber més de Bach:  http://es.wikipedia.org/wiki/Johann_Sebastian_Bach

El gran compositor barroc Johann Sebastian Bach.

Deixa un comentari

Labellesa.cat és un blog cultural on podràs trobar informació de cultura catalana i internacional sobre cinema, dansa, teatre, fotografia, música, art i literatura entre d’altres. Estigues al dia de les darreres novetats i tendències culturals amb el nostre contingut original, dinàmic i fresc!

¿Vols estar al corrent de tots els esdeveniments culturals? Introdueix el teu mail aquí: