MUSICA CLÀSSICA: GIGA EN D MENOR, DE JOHANN SEBASTIAN BACH

Johann Sebastian Bach té l’honor de pertànyer a una de les families més prolífiques, musicalment parlant, doncs van donar trenta-cinc artistes entre compositors i intèrprets.

El seu cas concret també és extraordinari doncs el resultat de ser, como era ell, clavecinsta, organista, violinista i compositor, va propiciar per la magnitud de la seva obra, que hagi estat considerat el més important músic barroc.

I parlant del volum de la seva obra, podem dir que el catàleg BWV està compost per 1127 obres (poca cosa…). Com ja s’ha aclarit en aquest bloc en alguna ocasió, les sigles BWV corresponen a Bach-Werke-Verzeichnis, és a dir, Catàleg de les obres de Bach en alemany. Es doncs una abreviatura que numera cada una de les nombroses obres musicals d’aquest compositor.

Amb una producció tan àmplia, no podien faltar peces per violí. Una d’elles és la Violin partita nº 2 en D menor, BWV 1004, una composició en cinc moviments.

Nosaltres ens fixem en el quart que és una Giga (és una dansa barroca alegre de passos musicals ràpids i complexes).

La interpretació corre a càrrec de Hilary Hahn, qui va ser una nena prodigi doncs ja va donar el seu primer recital de violí amb només nou anys i amb dotze ja tocava acompanyada de l’Orquestra Simfònica de Baltimore.

Al vídeo la veiem interpretant aquesta peça, gens fàcil, una mica més crescudeta encara que no gaire (tenia quinze anys).

El gran compositor barroc Johann Sebastian Bach.

Per saber més d’ell cliqueu aquí.

La violinista nord-americana Hilary Hahn. Va ser una nena prodigi que ara, ja amb trenta-cinc anys d’edat, acumula dos premis Grammy.

Per saber més d’ella cliqueu aquí.

El seu web és: http://hilaryhahn.com/

Deixa un comentari

Labellesa.cat és un blog cultural on podràs trobar informació de cultura catalana i internacional sobre cinema, dansa, teatre, fotografia, música, art i literatura entre d’altres. Estigues al dia de les darreres novetats i tendències culturals amb el nostre contingut original, dinàmic i fresc!

¿Vols estar al corrent de tots els esdeveniments culturals? Introdueix el teu mail aquí: