MÚSICA CLÀSSICA: MOZART. Alleluia (Exsultate jubilate, KV 165)

Wolfgang Amadeus Mozart és un mestre del classicisme, un dels músics més destacats de la història.

La seva obra abraça tots els gèneres musicals de l’època que va viure i assoleix la xifra de més de 600 peces, una gran part de les quals son considerades com obres mestres, ja siguin de música de cambra, simfònica, concertant, per piano, operística o coral, és a dir, un conjunt impressionant. No és d’estranyar doncs que el músic de Salzburg sigui un dels que més peces aporten a aquest bloc.

Avui ens fixem en un motet que és dels més representats. Es tracta de l’Exsultate, jubilate, K 165.

Aquest motet de caire religiós el va comprendre durant una estada a Milà durant la producció de l’òpera Lucio Silla. El va escriure perquè fos interpretat pel castrato Venanzio Rauzzini que havia estat precisament cantant a Lucio Silla l’any anterior.

Ja al final de l’estada a Milà, el 1773 el va acabar de compondre pel seu cantant al qual admirava la seva excel.lència tècnica. Aquell mateix any Rauzzini el va interpretar.

Avui dia el motet ja no és, òbviament, cantat per castrati sinó per sopranos. I la que veiem en el vídeo és Diana Damrau, una de les grans cantants alemanyes de l’actualitat. S’ha especialitzat en interpretacions d’obres de Mozart precisament, així com també de Strauss i Mahler.

El seu debut musical es va produir als quinze anys cantant en el musical My Fair Lady però el debut operístic va ser a l’any 1995. A partir d’aquell moment li van començar a arribar contractes, senyal inequívoc de la seva qualitat. I ja a partir del 2002 la veiem aparèixer als principals teatres d’òpera de tot el mon.

Al vídeo la veiem interpretant la part final del motet, l’Alleluia que expressa l’alegria pel naixement de Jesús. Es un allegro en el que Damrau demostra la seva excel.lent tècnica.

Doncs amb aquest Allegro nadalenc La Bellesa us desitja molt bones festes.

Mozart va ser un mestre del classicisme. Per saber més d’ell cliqueu aquí.

L’alemanya Diana Damrau és una de les grans sopranos de l’actualitat.

El seu web és: http://diana-damrau.com/de/

2 comentaris

  Elena says:

  Molt bones festes a tots.
  Una abraçadada,
  Elena.

  Jordi Rivera says:

  Gràcies, igualment!

  Una abraçada

Deixa un comentari

Labellesa.cat és un blog cultural on podràs trobar informació de cultura catalana i internacional sobre cinema, dansa, teatre, fotografia, música, art i literatura entre d’altres. Estigues al dia de les darreres novetats i tendències culturals amb el nostre contingut original, dinàmic i fresc!

¿Vols estar al corrent de tots els esdeveniments culturals? Introdueix el teu mail aquí: