MUSICA CLÀSSICA: MOZART. LES NOCES DE FIGARO

http://www.youtube.com/watch?v=LLM5CFACTtA

Wolfgang Amadeus Mozart és un mestre del classicisme, un dels músics més destacats de la història.

La seva obra abraça tots els gèneres musicals de l’època que va viure i assoleix la xifra de més de 600 peces, una gran part de les quals son considerades com obres mestres, ja siguin de música de cambra, simfònica, concertant, per piano, operística o coral, és a dir, un conjunt impressionant.

I una de les seves òperes és Les noces de Figaro, composta l’any 1786.

Es tracta d’una obra bufa que explica la situació de Figaro i Susanna que estan preparant la seva boda. Son servents del Comte d’Almaviva, un aristòcrata sevillà que, desenterrant vells costums, pretén anar-se’n al llit amb Susana abans de que aquesta consumeixi el matrimoni amb Figaro.

La comtessa Rosinna, l’esposa del comte, s’assabenta de les intencions del seu marit i d’acord amb Susanna ordeixen un pla per enganyar-lo: Susanna donarà cita nocturna al comte però qui trobarà realment aquest serà a la seva esposa Rosinna disfressada de Susanna.

Una de les àries més conegudes de l’òpera és Dove sono en la que la comtessa, una vegada ordit el pla amb Susanna, es lamenta del seu marit traïdor i d’haver hagut d’arribar a una situació com la que es troba, i també sent nostàlgia dels vells temps ja perduts quan el comte la estimava.

Qui interpreta l’ària és Renée Fleming, una de les grans sopranos de la història de l’òpera. I és que Renée ja va créixer sota una bona influència: els seus pares eren professors de cant. Precisament el seu primer gran èxit el va aconseguir interpretant el paper que veiem al vídeo, imatges que per cert, van ser enregistrades en un dels principals temples operístics del món, el Metropolitan de Nova York.

Mozart va ser un nen prodigi.

Per saber més d’ell cliqueu aquí.

Amb una extraordinària qualitat vocal, Renée Fleming és una de les gran sopranos del món de l’òpera.

El seu web és: http://www.reneefleming.com/

Deixa un comentari

Labellesa.cat és un blog cultural on podràs trobar informació de cultura catalana i internacional sobre cinema, dansa, teatre, fotografia, música, art i literatura entre d’altres. Estigues al dia de les darreres novetats i tendències culturals amb el nostre contingut original, dinàmic i fresc!

¿Vols estar al corrent de tots els esdeveniments culturals? Introdueix el teu mail aquí: