MUSICA ROCK: CALEXICO. FALLING FROM THE SKY

Calexico és un grup indie de Tucson, Arizona (Estats Units). Com tants altres grups, es basa en dos músics (Joey Burns, guitarra i veu, i John Convertino a la bateria) que son acompanyats per d’altres no fixes.

El grup es caracteritza per incorporar al seu so un eclèctica varietat de música, destacant el folk del sud-est dels Estats Units i el nord de Mèxic combinat amb sons de música independent. De fet, el nom la fa referència a aquestes barreges doncs Calexico és la conjunció de Califòrnia i Mèxic.

Ja porten gairebé vint anys de carrera doncs van editar el seu primer disc el 1996.

Però avui no parlarem d’aquest primer disc sinó de l’últim que han publicat fa ben poques setmanes. El seu nom és Edge of the sun i és ja el seu vuitè àlbum d’estudi.

I és un pas endavant del tàndem Burns-Covertino que es desenvolupa amb bona tècnica i audàcia en una argamassa de rock indie, texmex, amaricana, afegits de soul, country i fins i tot jazz. Es per això que es pot parlar d’audàcia. Hi col.laboren Neko Case i Ben Bridwell de Band of Horses.

El primer èxit del disc és el que figura en el tall número 1 que es titula Falling from the sky (Caient del cel). La cançó diu:

“Well, I dreamt you were playing
An old guitar from a five and dime
There was a song trapped inside
With the sweetest tune
You said it was sad to sing

Where do you fall when you have nowhere to go?
Where do you go where you have no one to see?
What do you see when you have nothing to feel?
What do you feel when you’re all alone?

It’s a song that circles round and around
Like a bird lost inside a cloud
Cut off from the stars and they’re guided in the light
Not sure which way is up or down anymore

Where do you fall when you have nowhere to go?
Where do you go where you have no one to see?
What do you see when you have nothing to feel?
What do you feel when you’re all alone?

Tired of waiting
Clouds will be breaking
Soon you’ll escape and
Someday we’ll find a place in the sky”.

Vaig somiar que estaves tocant una vella guitarra barata. Hi havia una cançó atrapada dins i amb el to més dolç vas dir que era trista de cantar. On et deixes caure quan no tens ningun lloc on anar? On vas quan no tens a ningú que veure? Què veus quan no tens res per sentir? Què sents quan estàs completament sol? Es una cançó que fa voltes sobre sí mateixa com un ocell perdut dins d’un núvol separat de les estrelles, i elles et guiaran en la llum doncs ja no estàs segur quins son els camins que pugen o els que baixen. On et deixes caure quan no tens ningun lloc on anar? On vas quan no tens a ningú que veure? Què veus quan no tens res per sentir? Què sents quan estàs completament sol? Estàs cansat d’esperar però els núvols es trencaran i aviat escaparàs i algun dia trobarem un lloc al cel“.

El tàndem John Convertino – Joey Burns son Calexico.

El seu web és: http://www.casadecalexico.com/

Deixa un comentari

Labellesa.cat és un blog cultural on podràs trobar informació de cultura catalana i internacional sobre cinema, dansa, teatre, fotografia, música, art i literatura entre d’altres. Estigues al dia de les darreres novetats i tendències culturals amb el nostre contingut original, dinàmic i fresc!

¿Vols estar al corrent de tots els esdeveniments culturals? Introdueix el teu mail aquí: