MÚSICA ROCK: GUNS N’ROSES. KNOCKING ON HEAVEN’S DOOR

http://www.youtube.com/watch?v=zt1R8LQ5-LI

Els Guns N’Roses van néixer en un lloc molt cinematogràfic, a Hollywood, Los Angeles (Califòrnia). I ara estan d’aniversari que al 2015 han fet trenta anys de carrera des que Axl Rose fundés el grup el 1985.

La música que han practicat al llarg d’aquestes tres dècades ha sigut una fusió de heavy metal, blues rock, hard rock i fins i tot el clàssic rock and roll, un cocktail explosiu.

Han estat influïts per diversos grups, des d’AC/DC fins a Led Zeppelin, passant per The Rolling Sones, Aerosmith, Queen i els Beatles també, segons han reconegut.

Llueixen un historial de vendes impressionant: més de cent milions d’àlbums venuts a tot el món, més de la meitat al seu país.

Al vídeo ens interpreten una cançó no és seva sinó de Bob Dylan: Knockin’ on heaven’s door. No és d’estranyar doncs aquesta és una de les cançons més versionades de la història, però no hi ha cap mena de dubte que la més potent de totes és la que van fer els Guns N’Roses. No cal dir doncs que la peça de Dylan és una cançó molt coneguda que fins i tot apareix a la banda sonora de la pel.lícula Patt Garrett and Billy the Kid, dirigida pel cineasta Sam Peckinpah, un especialista en westerns.

Els Guns N’Roses la van publicar el 1991 dins del que en aquell moment era el seu quart àlbum d’estudi titulat Use your illusion II, un dels discs del grup que més èxit va tenir tot i que passa per ser un dels més foscos que van enregistrar. Això no va ser obstacle per l’èxit amb uns vint milions de còpies venudes.

La cançó és el quart tall del disc i descriu la mort de l’ajudant d’un sheriff ferit com conseqüència d’una ferida de bala.

“Mama take this badge off of me
I can’t use it anymore
It’s getting dark too dark to see
Feels like I’m knockin’ on heaven’s door

Knock-knock-knockin’ on heaven’s door
Knock-knock-knockin’ on heaven’s door
Knock-knock-knockin’ on heaven’s door
Knock-knock-knockin’ on heaven’s door

Mama put my guns in the ground
I can’t shoot them anymore
That cold black cloud is comin’ down
Feels like I’m knockin’ on heaven’s door

Knock-knock-knockin’ on heaven’s door…”

Mama, treu-me aquesta placa doncs ja no podré utilitzar-la més. S’està fent massa fosc per veure, es com si estigués picant a porta del cel. Picant picant, picant a la porta del cel. Picant picant, picant a la porta del cel. Picant picant, picant a la porta del cel. Picant picant, picant a la porta del cel. Mama, deixa les meves pistoles a terra doncs ja no puc disparar-les. Aquell núvol fosc s’està acostant, és com si estigués picant a la porta del cel. Picant picant, picant a la porta del cel…

Aquí podem veure la seqüència del film de Peckinpah on sona la cançó original de Dylan:

http://www.youtube.com/watch?v=HzAN5qkVOZY

Duff.

Els Guns N’Roses de ben joves.

Molt més recentment, el 12 d’abril de 2012 a Cleveland, van ser inclosos al Saló de la Fama del Rock.

El seu web és: http://www.gunsnroses.com/

Deixa un comentari

Labellesa.cat és un blog cultural on podràs trobar informació de cultura catalana i internacional sobre cinema, dansa, teatre, fotografia, música, art i literatura entre d’altres. Estigues al dia de les darreres novetats i tendències culturals amb el nostre contingut original, dinàmic i fresc!

¿Vols estar al corrent de tots els esdeveniments culturals? Introdueix el teu mail aquí: