MUSICA ROCK: MARIO BIONDI. LIGHT OF MY LIFE

Mario Biondi (de nom real Mario Ranno) és un popular cantant italià, de Catània (Sicília), concretament.

Quan era jove va estar cantant en diversos cors. Anys després va fer d’acompanyant d’importants cantants del seu país com Franco Califano, Peppino Di Capri, Fred Bongusto o Rosario Fiorello, entre d’altres, en les gires que aquests feien. També va fer de vocalista de sessió en enregistraments locals.

Com cantant solista va aconseguir l’èxit al 2006 quan va fitxar per Schema Records, una de les millors discogràfiques italianes, i va publicar un àlbum titular Handful of soul.

No és gens estrany que un cantant italià com ell publiqués un disc de soul en anglès donat que la seva veu, profunda i càlida, recorda els grans interprets d’aquest gènere i també del rhym and blues. Segurament amb això ha tingut bastant a veure, veu a part, és clar, el que en la seva qualitat d’amant dels soul i del R & B ha escoltat moltíssima música d’artistes com Earth, Wind & Fire, Donny Hattaway, Billy Paul, Luther Vandross, Lou Rawls, Aretha Franklin, Eryka Badu o Will Dowing, entre d’altres.

Projectant en l’oient una atmosfera pròpia d’Isaac Hayes o Barry White, Biondi es sap manejar a la perfecció amb cançons compostes per ell o els seus músics i personalitzar amb arrengaments molt cuidats versions d’altres autors, així com clàssics del jazz o del R & B.

Encara que el seu prestigi va començar al 1988 quan sent encara molt jove, ja feia de teloner d’artistes com Ray Charles, va ser com s’ha dit abans, al 2006 amb l’àlbum Handfull of soul que va aconseguir l’èxit que es va plasmar en quatres discs de platí en pocs mesos.

L’any següent va publicar un doble àlbum en directe amb el que va aconseguí dos discs de platí més.

I la consagració definitiva li va arribar al 2009 amb el disc If amb tres platins més i record a iTunes.

Des d’aleshores aquest cantrant sicilià no ha parat de donar satisfaccions amb discs que, tenint sempre com referència el soul i el jazz dels anys setanta i vuitanta, desprenen gust i elegància amb uns nivells de qualitat en la seva producció més propis dels grans de l’estil, gairebé sempre americans o anglesos.

I com a mostra, un botó: En la cançó del vídeo Light of my life ningún no diria que l’intèrpret és un italià; sembla més bé la reencarnació de Barry White.

Per cert, el vídeo va acompanyat de boniques imatges de l’illa de Sicília, la terra d’en Biondi.

Mario Biondi es transmuta en vocalista negre dels seixanta i setanta espavilant-se amb inusita solvència i convicció en el blues, soul, rythm and blues o funk.

El seu web és: http://www.mariobiondi.com/default.htm

Deixa un comentari

Labellesa.cat és un blog cultural on podràs trobar informació de cultura catalana i internacional sobre cinema, dansa, teatre, fotografia, música, art i literatura entre d’altres. Estigues al dia de les darreres novetats i tendències culturals amb el nostre contingut original, dinàmic i fresc!

¿Vols estar al corrent de tots els esdeveniments culturals? Introdueix el teu mail aquí: