MUSICA ROCK: PASSENGER. LET HER GO

Rere el nom de Passenger hi ha un jove cantant i compositor britànic (la setmana passada va fer vint-i-nou anys) que es diu Mike Rosenberg.

Es fa dir d’aquesta manera per una continuïtat: l’any 2003 va fundar un grup que es deia així, Passenger. Ell era també el cantant principal i el compositor. La banda grup va tenir una vida breu i sis anys després ja havia deixat d’existir havent enregistrat només un àlbum. Quan es va produir la separació dels membres del grup, Rosenberg va voler mantenir el nom de la banda per la seva carrera artística com cantant en solitari.

No li ha anat malament. L’any passat va publicar un àlbum doble titulat All the little lights (Totes les llumetes). El primer dels dos CDs conté dotze cançons de les quals onze han estat enregistrades en un estudi a Sydney i l’altra és d’una actuació en directe. El segon CD conté dotze versions acústiques de vuit cançons del primer CD.

D’aquest doble àlbum forma part el que fins ara és el gran èxit de Passenger, la cançó Let her go.

La peça va ser composta pel propi Rosenberg que es fa acompanyar per una banda de músics australians (recordem que el disc el va gravar a Sydney).

L’èxit va ser fulminant: número 1 a Austràlia, Nova Zelanda, Irlanda, Austria, Luxemburg, Bèlgica, Dinamarca, Finlàndia, Alemanya, Països Baixos, Suècia i Suïssa.

La cançó ens parla d’algú que no sembla valorar el que té fins que ho perd:

“Well you only need the light when it’s burning low
Only miss the sun when it starts to snow
Only know you love her when you let her go
Only know you’ve been high
When you’re feeling low
Only hate the road when you’re missing home
Only know you love her when you let her go
And you let her go

Staring at the bottom of your glass
Hoping one day you’ll make a dream last
But dreams come slow and they go so fast

You see her when you close your eyes
Maybe one day you’ll understand why
Everything you touch surely dies

But you only need the light when it’s burning low
Only miss the sun when it starts to snow
Only know you love her when you let her go
Only know you’ve been high when you’re feeling low
Only hate the road when you’re missing home
Only know you love her when you let her go”.

“Només necessites la llum quan ja s’està consumint. Només trobes a faltar el sol quan comença a nevar. Només saps que l’estimes quan la deixes marxar. Només saps que estaves molt bé quan et sents molt baix. Només odies la carretera quan trobes a faltar casa teva. Només saps que l’estimes quan la deixes marxar, i la deixes marxar. Mirant fixament al fons del got. Esperant el dia en que facis durar un somni, però els somnis arriben poc a poc i se’n van ràpid. La veus quan tanques els ulls, pot ser un dia podràs comprendre per què. Tot el que toques, de segur que acaba morint. Només necessites la llum quan ja s’està consumint. Només trobes a faltar el sol quan comença a nevar. Només saps que l’estimes quan la deixes marxar. Només saps que estaves molt bé quan et sents molt baix. Només odies la carretera quan trobes a faltar casa teva. Només saps que l’estimes quan la deixes marxar”.

El web de Passenger és:  http://passengermusic.com/

Mike Rosenberg. (“Passenger”).

Deixa un comentari

Labellesa.cat és un blog cultural on podràs trobar informació de cultura catalana i internacional sobre cinema, dansa, teatre, fotografia, música, art i literatura entre d’altres. Estigues al dia de les darreres novetats i tendències culturals amb el nostre contingut original, dinàmic i fresc!

¿Vols estar al corrent de tots els esdeveniments culturals? Introdueix el teu mail aquí: