MUSICA ROCK: ROBERT PLANT. BIG LOG

Robert Plant és un conegut músic anglès, cantant i compositor.

Va arribar a la fama com vocalista del grup de rock Led Zeppelin. Quan el grup es va dissoldre va continuar tenint èxit com cantant solista. Amb una carrera de més de quatre dècades i posseint una poderosa capacitat vocal, especialment pels aguts, està considerat com un dels grans cantants de la història de la música rock i ha influenciat cantants contemporanis seus i posteriors com Freddie Mercury, Axl Rose i Chris Cornell.

Aquestes son algunes de les seves credencials: l’any 2006 la revista de heavy metal Hit Parader va nomenar a Plant com el més gran vocalista de heavy metal de tots els temps. Al 2008 els editors de la revista Rolling Stone el van situar al número quinze en la llista dels cent millors cantants de tots els temps. Al 2009 va ser votat com la més gran veu del rock en una elecció organitzada per Planet Rock i al 2011 els lectors de Rolling Stone el van situar al primer lloc de la llista de la revista com millor cantant de tots els temps.

Avui escoltem una cançó que forma part de l’àlbum The Principle of Moments que va publicar l’any 1983. Era el segon que editava com cantant en solitari després de Led Zeppelin. I va ser també el seu segon àlbum top 10 tant als Estats Units com al Regne Unit. La cançó porta per títol Big Log (Gran recorregut) i va ser el primer single que en va sortir del The Principle of Moments i també el primer que va ser top 40 de la seva carrera en solitari arribant al número 11 a la llista britànica UK Singles Chart i al 20 a la nord-americana Billboard 100.

“My love is in league with the freeway
Its passion will ride, as the cities fly by
And the tail-lights dissolve, in the coming of night
And the questions in thousands take flight
My love is a-miles in the waiting
The eyes that just stare, and the glance at the clock
And the secret that burns, and the pain that grows dark
And it’s you once again
Leading me on – leading me down the road
Driving beyond – driving me down the road”.

El meu amor està associat amb l’autopista. La seva passió circularà mentre les ciutats passent volant i les llums posteriors es dissolen quan arriba la nit, i milers de preguntes comencen a volar. El meu amor està a una milla esperant. Els ulls que miren, i el cop d’ull al rellotge, i el secret que crema, i el dolor que es fa fosc. I ets tu una vegada més guiant-me, guiant-me carretera avall , conduint-me més enllà, conduint-me carretera avall…“.

Robert Plant, el que fóra cantant dels mítics Led Zeppelin, en una imatge actual. Per saber més d’ell cliqueu aquí.

El seu web és: www.robertplant.com

Deixa un comentari

Labellesa.cat és un blog cultural on podràs trobar informació de cultura catalana i internacional sobre cinema, dansa, teatre, fotografia, música, art i literatura entre d’altres. Estigues al dia de les darreres novetats i tendències culturals amb el nostre contingut original, dinàmic i fresc!

¿Vols estar al corrent de tots els esdeveniments culturals? Introdueix el teu mail aquí: