MUSICA: YANN PIERRE TIERSEN. Comptine d’un autre été: l’après midi

Avui parlem d’un músic i compositor bretó: Yann Pierre Tiersen.

Durant les últimes dècades s’ha convertit en un dels principals exponents del moviment minimalista i és conegut pel gran públic per haver compost les bandes sonores de pel.lícules d’èxit com Amélie o Good Bye, Lenin.

Una qualitat que el caracteritza és la seva capacitat multi-instrumentista doncs toca piano, violí i acordió entre d’altres.

El que podem escoltar al vídeo de l’encapçalament és una de les peces musicals que Tiersen va crear per la pel.lícula Amélie, concretament la titulada Comptine d’un autre été: l’après midi (cançó infantil d’un altre estiu: la tarda).

A vegades la música sembla tenir poders màgics. N’hi ha qui s’oblida del món escoltant una cançó, mentre que d’altres no poden evitar que els peus se’ls vagin sols amb una melodia. Això últim és el que li va passar a una jove ballarina palestina de nom Rima Baransi. La noia i els seus pares estaven passant les vacances a la ciutat italiana de Trieste i en un carrer es van trobar amb un músic que estava interpretant l’esmentada peça de Tiersen. El pare va començar a animar la seva filla a que la ballés dient-li:  “ialla, ialla Rima” (“som-hi, som-hi, Rima”, en àrab) davant la timidesa de la noia. Al final l’acaba convencent demanant-li que ho faci per ell. I la jove es va llençar fent-ho amb una gràcia que va enlluernar a tots els que passaven.

Rima Baransi amb el seu bon estil bellugant-se de manera improvisada però seguint de manera molt bella la música va convertir aquest carrer italià en un lloc màgic per uns segons.

Això és el que podem veure en el segon vídeo que no cal dir que s’ha tornat viral. Qui havia de dir al músic de carrer i a la jove turista palestina que farien que milers i milers de persones tornessin a recordar-se, quinze anys després de la seva estrena, de la música de la pel.lícula protagonitzada per Audrey Tautou:

http://www.youtube.com/watch?v=YMn3chzuv-Y

En compositor francès Yann Pierre Tiersen. Per saber més d’ell cliqueu aquí.

El seu web és http://yanntiersen.com/

Deixa un comentari

Labellesa.cat és un blog cultural on podràs trobar informació de cultura catalana i internacional sobre cinema, dansa, teatre, fotografia, música, art i literatura entre d’altres. Estigues al dia de les darreres novetats i tendències culturals amb el nostre contingut original, dinàmic i fresc!

¿Vols estar al corrent de tots els esdeveniments culturals? Introdueix el teu mail aquí: