NARCÍS GIRONELL A LA GALERIA L’ARCADA

– O – O – O – O – O – O – O – O – O –

La gran porta vermella.

Vacances a Roma.

Ricard.

Super sweets.

Gilda.

Lacrima.

 

De la localitat de Beuda (Girona) és el pintor Narcís Gironell.

Va estudiar a l’Escola Superior de Disseny i Art Llotja i a l’escola de Disseny i Art Eina, les dues de Barcelona. Aquesta formació li va donar un fons que li ha permès treballar en diferents disciplines: pintura, escultura, fotografia, instal·lació…

Aquests dies està celebrant una exposició a la galeria L’Arcada de Blanes en la que ens mostra la seva faceta més coneguda, la de pintor.

El que Gironell ens ofereix és una sèrie de quadres inspirats en el pop, la iconografia publicitària, l’imaginari cinematogràfic, la cultura urbana, l’estètica japonesa, les narracions populars, etc.

Elegància i sofisticació transmeten les dones en l’obra de Narcís Gironell. Es una apologia de la bellesa situada en l’estètica vintage amb records de la plenitud del setè art.

Ressalta la importància d’aquest setè art com canal que ha marcat costums i modes del gran públic. Canons de bellesa han nascut i s’han popularitzat de la mà de grans directors que han estat capaços de transformar actors en imatges de culte. I són especialment els anys centrals del segle passat en els que Narcís Gironell s’hi fixa.

Sobre un suport d’acer inoxidable, pintura industrial, oli i altres materials poc convencionals, com el vinil o el pa d’or, l’artista ens presenta una dona frívola, sofisticada i independent que és protagonista d’un món irreal, molt publicitari i cinematogràfic, que connecta amb el Pop Art.

El resultat són unes imatges d’aparença feliç i lluent, un univers molt acolorit i luxós amb un rerefons molt més irònic i crític del que pot semblar a primera vista. En conjunt podríem parlar d’un arxiu visual de la societat contemporània amb els seus tics consumistes, les seves continues promeses i els seus clixés de perfecció i benestar. Són icones clàssiques per tots conegudes que han sigut una fabrica de somnis que deixen un bon sabor de boca. El títol de l’exposició ja ho diu: “Nostàlgica”.

Fins al 3 de desembre.

El web de la galeria és https://www.galerialarcada.com/ca/inici/

Narcís Gironell al costat d’una de les seves noies.

El seu facebook és https://www.facebook.com/narcis.gironell

Deixa un comentari

Labellesa.cat és un blog cultural on podràs trobar informació de cultura catalana i internacional sobre cinema, dansa, teatre, fotografia, música, art i literatura entre d’altres. Estigues al dia de les darreres novetats i tendències culturals amb el nostre contingut original, dinàmic i fresc!

¿Vols estar al corrent de tots els esdeveniments culturals? Introdueix el teu mail aquí: