NATALIE IMBRUGLIA. TORN

– O – O – O – O – O – O – O – O – O –


 

Natalie Imbruglia és una coneguda cantant i actriu australiana. Australiana per naixement (Sydney) i per mare però el seu pare és italià (el cognom és evident), concretament de Sicília.

A començament dels anys noranta, Imbruglia es va donar a conèixer com actriu a la popular sèrie televisiva Neighbours (veïns). Van haver de passar tres anys des que va deixar la sèrie perquè se la reconegués també com cantant quan al 1997 va editar el single Torn.

La cançó no era seva sinó del grup Ednaswap, però Torn va ser versionada diverses vegades i la versió de Natalie Imbruglia va ser, de molt, la més coneguda.

Pertany al seu primer àlbum Left of the middle que va ser un èxit mundial gràcies a Torn.

No es podia començar millor, primer àlbum i primer single de gran èxit. Concretament Torn va ser número 1 a països com Dinamarca, Bèlgica, Suècia, Canadà, Espanya o Estats Units.

La cançó va reconeguda també amb la nominació als Premis Grammy a la millor interpretació femenina de pop.

El vídeo és molt curiós. dirigit per la canadenca Alison MacLean (directora de curts, de sèries de televisió, anuncis…) mostra una estança on hi ha molt moviment encara que la càmera està tota l’estona fixa com un estaquirot. A part del dos protagonistes (Natalie Imbruglia, per descomptat, i l’actor britànic Jeremy Sheffield), també apareix fugaçment MacLean.

“I thought I saw a man brought to life
He was warm, he came around like he was dignified
He showed me what it was to cry
Well you couldnt be that man I adored
You don’t seem to know, don’t seem to care what your heart is for
But I don’t know him anymore
There’s nothing where he used to lie
My conversation has run dry
That’s what’s going on, nothings fine I’m torn”.

“Creia haver vist un home que entrava en la meva vida. Era afable i va aparèixer amb aspecte solemne, però em va ensenyar el que era plorar. Doncs ja no pots ser aquell home al que adorava, no sembla que sàpigues, no sembla que t’importi el que el teu cor vol. Doncs ja no el conec i no queda res on no hagués mentit. La conversa se m’ha esgotat, això és el que passa, que ja res està bé i jo estic destrossada”.

 

Natalie Imbruglia en una imatge més actual.

El seu web és: http://www.natalieimbruglia.com/

Deixa un comentari

Labellesa.cat és un blog cultural on podràs trobar informació de cultura catalana i internacional sobre cinema, dansa, teatre, fotografia, música, art i literatura entre d’altres. Estigues al dia de les darreres novetats i tendències culturals amb el nostre contingut original, dinàmic i fresc!

¿Vols estar al corrent de tots els esdeveniments culturals? Introdueix el teu mail aquí: