NEW YEAR’S DAY. U2

– O – O – O – O – O – O – O – O – O –

El grup U2 quan estaven començant.

 

Els irlandesos U2 son una de les bandes rockeres més famoses de la història; els seus 200 milions de discs venuts així ho avalen. A més, tenen una importantíssima col.lecció d’àlbums que han arribat al número 1: sis als Estat Units i nou al Regne Unit i tenen un record: 22 premis Grammy; ningú, sigui cantant o grup, ha aconseguit arribar a aquesta xifra.

A part de ser tant coneguts per la seva música, els U2 també ho son pel seu activisme social, especialment el seu cantant, Bono, nomenat vàries vegades al premi nobel de la pau. Per cert, el seu nom real es Paul Hewson però se li ha quedat Bono perquè quan va començar es feia dir Bono Vox en honor a una marca d’audífons de Dublín que així es deien; l’expressió és llatina i vol dir “bonica veu”.

Hem de donar un salt enrere en la vida musical dels U2 per situar-nos al 1983. Aquell any van publicar un àlbum amb títol molt guerriller, War, i el primer single que se’n va extreure va ser una cançó que ens ve com l’anell al dit perquè es titula New Year’s Day. Va ser el primer èxit de la banda, nacional i internacional, i la revista Rolling Stone l’ha considerat entre les 500 millors cançons de tots els temps.

Amb una alineació formada per Bono com cantant, The Edge a la guitarra i piano, Adam Clayton a la guitarra baix i Larry Mullen a la bateria, els U2 canten:

 

“All is quiet on New Year’s Day
A world in white gets underway
I want to be with you
Be with you night and day
Nothing changes on New Year’s Day
On New Year’s Day

I will be with you again
I will be with you again

Under a blood red sky
A crowd has gathered in black and white
Arms entwined, the chosen few
The newspapers says, says
Say it’s true it’s true
And we can break through
Though torn in two
We can be one

I, I will begin again
I, I will begin again

I will be with you again
I will be with you again
I will be with you again
I will be with you again”.

 

Tot està tranquil el dia d’Any Nou. El món vestit de blanc es posa en marxa i jo vull estar amb tu, estar amb tu nit i dia. Res canvia el dia d’Any Nou, el dia d’Any Nou. Tornaré a estar amb tu, tornaré a estar amb tu.

Sota un cel de color vermell sang, una multitud s’ha reunit vestida de negre i blanc, els braços entrellaçats, uns pocs escollits segons diuen els diaris. Digues que és veritat, que és veritat que podem fer camí encara que ens haguem trencat en dos, que podem ser un.

Començaré de nou, començaré de nou, i tornaré a estar amb tu, i tornaré a estar amb tu, i tornaré a estar amb tu…

Amb aquest New Year’s Day us desitgem un molt bon any nou.

Aquí veiem uns molt joves U2. D’esquerra a dreta tenim a The Edge, Bono, Adam Clayton i Larry Mullen

El seu web és: http://www.u2.com/

 

Deixa un comentari

Labellesa.cat és un blog cultural on podràs trobar informació de cultura catalana i internacional sobre cinema, dansa, teatre, fotografia, música, art i literatura entre d’altres. Estigues al dia de les darreres novetats i tendències culturals amb el nostre contingut original, dinàmic i fresc!

¿Vols estar al corrent de tots els esdeveniments culturals? Introdueix el teu mail aquí: