NICOLETTE LARSON. LOTTA LOVE

– O – O – O – O – O – O – O – O – O –


 

Nicolette Larson era de la ciutat d’Helena (Montana), però va haver de mudar-se amb la seva família varies vegades a remolc dels destins laborals del seu pare que era funcionari d’Hisenda.

Va arribar a estudiar a la Universitat de Missouri, però no s’hi va estar molt temps perquè el que ella tenia clar és que havia de dedicar-se a la música. Així, va marxar a San Francisco on va treballar de voluntària al Festival Golden Gate Country Bluegrass; almenys podia estar a prop de l’ambient musical i viure’l des de dintre i poc després va poder començar a fer alguna actuació com telonera.

Va fer una prova pel cantant i productor Hoyt Axton que li va anar bé perquè va poder cantar en el grup d’Axton. Després d’aquesta actuació va fer de veu coral per molts artistes i algun duet, fins que el 1977 Larson va fer una lluïda gravació d’una cançó amb Emmylou Harris, cosa que li va permetre entrar en contacte amb la molt famosa en aquella època Linda Ronstadt que la va recomanar a Neil Young qui necessitava una veu d’acompanyament.

Va ser una bona recomanació perquè a Young li va encantar la veu de Larson i així va ser com va començar a col·laborar amb ell.

La cantant va seguir fent d’altres col·laboracions com veu de cor per diversos artistes fins que el 1978 va publicar el seu primer disc que com que era el de presentació es deia Nicolette. L’elepé era un disc eclèctic amb rock, country i R & B. Li va anar molt bé: la revista Rolling Stone la va proclamar veu femenina de l’any.

Aquell disc conté el que finalment acabaria sent el seu únic número 1: Lotta love, una cançó que havia escrit, interpretat i enregistrat Neil Young, però de la qual la cantant de Montana va poder fer la bona versió que aquí escoltem. La cançó diu:

 

“It’s gonna take a lotta love
To change the way things are.
It’s gonna take a lotta love
Or we won’t get too far
So if you look in my direction
And we don’t see eye to eye,
My heart needs protection and so do I.

It’s gonna take a lotta love
To get us thru the night.
It’s gonna take a lotta love
To make this work out right.
So if you are out there waitin’
I hope you show up soon,
You know I need relating, not solitude

Gotta lotta love
Gotta lotta love
La la la la la la la la la
Ooh, ooh

It’s gonna take a lotta love
To change the way things are.
It’s gonna take a lotta love
Or we won’t get too far.
It’s gonna take a lotta love
To change the way things are.
It’s gonna take a lotta love
Or we won’t get too far
Or we won’t get too far”.

 

Caldrà molt amor per canviar les coses, caldrà molt amor o no anirem massa lluny, així que si ho veus com jo encara que no acabem d’estar del tot d’acord, sàpigues que el meu cor necessita protecció i jo també.

Caldrà molt amor per afrontar la nit, caldrà molt amor perquè tot surti bé, així que si estàs allí esperant, desitjo que apareguis aviat doncs ja saps que necessito relacionar-ne, no necessito soledat. 

Necessitem molt amor, necessitem molt amor…

Caldrà molt amor per canviar les coses, caldrà molt amor o no anirem massa lluny, caldrà molt amor per canviar les coses, caldrà molt amor o no anirem massa lluny, o no anirem massa lluny...”

 

Nicolette Larson no va poder repetir aquest èxit inicial amb el que va arribar al número 1; sí que va publicar altres temes però tot i la bona veu que tenia, no van passar d’èxit “moderat”, molt lluny del Lotta love.

Va morir prematurament a causa d’un edema cerebral produït per una insuficiència hepàtica. Era el 1997 i solament tenia quaranta-cinc anys.

El seu web és http://www.nicolettelarson.com/

Deixa un comentari

Labellesa.cat és un blog cultural on podràs trobar informació de cultura catalana i internacional sobre cinema, dansa, teatre, fotografia, música, art i literatura entre d’altres. Estigues al dia de les darreres novetats i tendències culturals amb el nostre contingut original, dinàmic i fresc!

¿Vols estar al corrent de tots els esdeveniments culturals? Introdueix el teu mail aquí: