NOEL GALLAGHER’S HIGH FLYING BIRDS. BALLAD OF THE MIGHTY I

– O – O – O – O – O – O – O – O – O –

 Noel Gallagher

Noel Gallagher és un compositor i cantant britànic que es va fer famós per ser un dels principals components, junt amb el seu germà Liam, del grup Oasis, del que va ser guitarrista principal, compositor i segon vocalista (el primer era Liam).

Noel, com la resta dels seus germans, no va tenir una infantesa massa bona. Era fill d’un matrimoni que no s’avenia i de fet els seus pares es van acabar divorciant. El context en el que va créixer no era l’adequat i per això va ser un noi una mica complicat. Una vegada va ser detingut per robar en una tenda i durant la llibertat condicional de sis mesos que li van concedir va començar a aprendre a tocar la guitarra que el seu pare li havia deixat. Interpretava les seves cançons favorites que escoltava a la ràdio.

Durant la seva adolescència tots el germans van mantenir contacte amb al pare per assegurar-se treballs en la construcció, sector al que pertanyia. Noel, no obstant, va canviar d’empresa per anar-se’n a una en la que va patir un accident. Durant el període de recuperació se li va oferir un treball menys exigent en un magatzem, cosa que li va permetre tenir temps suficient com per practicar amb la guitarra i escriure cançons.

Va canviar de nou de feina i a l’any 1992, tornant d’un tour en el que feia d’encarregat de transport del grup Inspiral Carpets, va saber que el seu germà Liam s’havia convertit en el cantant d’una banda local, Rain, que posteriorment canviaria el nom per passar a ser Oasis. Després d’una invitació de Liam, Noel va acceptar unir-se a la banda en la que va demostrar les seves capacitats fins a esdevenir el principal compositor.

Tots sabem de l’èxit dels Oasis. Durant molts anys van ser un grup capdavanter però també molt polèmic per declaracions dels germans Gallagher fora de to i per les dissensions internes entre Liam i Noel.

Finalment Noel va decidir deixar el grup i iniciar una carrera en solitari acompanyat d’una banda anomenada High Flying Birds.

El 2015 va editat el que era el seu segon àlbum post Oasis, Chasing yesterday. Era la primera obra discogràfica totalment produïda per ell i s’ha de dir que era un disc molt correcte en el que es feia acompanyar pels esmentats High Flying Birds, un grup de músics bastant anònims però de qualitat.

El segon single de l’àlbum és Ballad of the Mighty I, que és el que podem escoltar al vídeo. Una cançó que es manté en el bon to general del disc i que parla d’un amor que sembla tant impertorbable com difícil de ser respost:

“Followed you down to the end of the world
To wait outside your window
In the heat of the rain I would call your name
But you just pass me by
If you put me up like a fly on the wall
You’ll be to blame when the heavens fall
Give me a sign that you hear me call
But you just pass me by
The colours around me are fading away
And I’ll be waiting, come what may
I’ll find you (I’ll find you),
Yes I’ll find you (Yes I’ll find you)
If I’m gonna be the man who walks the earth alone

I followed the stars and I sailed to the sea
With heaven in my fingers
Alone on a beach, on my own out of reach
But you just passed me by
I’d give you the world if you take my hand
But you left me alone in the sinking sand
Strike up the band for one last stand
But you just pass me by
Show me the rules of the games you play
I’ll be waiting, come on lady
I’ll find you (I’ll find you),
Yes I’ll find you (Yes I’ll find you)
Find out and be the man who walks the earth
I’ll find you (I’ll find you),
Yes I’ll find you (Yes I’ll find you)
If I’m gonna be the man who walks the earth alone

Followed you now to the end of the world
To wait outside your window
The heat of the rain I will call your name
But you just pass me by
Wherever you are I’ll be on your tail
Whatever you’re hiding behind your veil
I’ll find you (I’ll find you),
Yes I’ll find you (Yes I’ll find you)
If I’m gonna be the man who walks the earth
I’ll find you (I’ll find you),
Yes I’ll find you (Yes I’ll find you)
If I’m gonna be the man who walks the earth alone”.

Et vaig seguir fins a la fi del món per esperar-te davant de la teva finestra. En la fragor de la pluja vaig cridar el teu nom però vas passar de llarg. Si em tractes com si fos una simple mosca en una paret seràs declarada culpable quan els cels es desplomin. Dóna’m un senyal de que em sents cridar-te, però només fas que passar de llarg. Els colors que m’envolten estan desapareixent però t’estaré esperant passi el que passi, i et trobaré, et trobaré, sí, et trobaré, sí, et trobaré, si he de ser l’home que camini sol per la terra. Vaig seguir les estrelles i vaig navegar els mars amb el cel als dits. Sol en una platja, sol i lluny de tot, però tu vas passar de llarg. Et regalaria el món si agafessis la meva mà però em vas deixar sol en la sorra que s’enfonsava. Comença a tocar la banda per l’última actuació i tu passes de llarg. Ensenya’m les regles del joc que jugues, estaré esperant, va dona!. Et trobaré, et trobaré, sí, et trobaré, sí, et trobaré si he de ser l’home que camini sol per la terra. Et vaig seguir fins a la fi del món per esperar-te davant de la teva finestra. En la fragor de la pluja vaig cridar el teu nom però vas passar de llarg. Allà on siguis t’aniré trepitjant la cua, allà on t’estiguis amagant rere el teu vel et trobaré, et trobaré, sí, et trobaré, si, et trobaré. Seré l’home que caminarà per tota la terra, i et trobaré, et trobaré, sí, et trobaré, sí, et trobaré si he de ser l’home que camini sol per la terra“.

Noel Gallagher, guitarrista, cantant i compositor. Després de la seva època d’èxits (i de polèmiques) a Oasis sembla portar una sòlida carrera acompanyat pels High Flying Birds.

El seu web és: http://noelgallagher.com/

Deixa un comentari

Labellesa.cat és un blog cultural on podràs trobar informació de cultura catalana i internacional sobre cinema, dansa, teatre, fotografia, música, art i literatura entre d’altres. Estigues al dia de les darreres novetats i tendències culturals amb el nostre contingut original, dinàmic i fresc!

¿Vols estar al corrent de tots els esdeveniments culturals? Introdueix el teu mail aquí: