OLAFUR ARNALDS. ONLY THE WINDS

                  – O – O – O – O – O – O – O – O – O –


 

 

Islàndia és un país relativament petit però dóna al món diversos músics amb un talent inusual, diferent.

Ólafur Arnalds és un d’ells. Ha traspassat llargament les fronteres de l’illa per arribar al gran públic bellugant-se amb la més absoluta naturalitat entre la música clàssica, bandes sonores, electrònica, pop…

La seva versatilitat no solament és d’estils musicals sinó d’instruments doncs domina el piano, la guitarra, la bateria i els sintetitzadors.

Es va començar a fer un nom el 2004 quan va compondre i va gravar la introducció i els tancaments de l’àlbum Antigone de la banda alemanya Heaven shall burn. També va fer arranjaments i composicions pel grup anglès 65daysofstatic.

Tres anys després va publicar el seu primer àlbum solista, Eulogy for evolution al que va seguir l’EP Variations of static l’any següent.

Ha fet accions realment sorprenents com publicar una cançó diària durant set dies. Son les peces que va després recopilar a l’àlbum Found songs. I no va ser l’única vegada que ha publicat diàriament.

Nosaltres ens fixem avui en el que va ser el seu tercer llarg durada d’estudi. Corria l’any 2013 i va publicar For now I am winter que va ser el primer disc on va introduir peces amb veu, concretament en quatre.

El que podem veure i escoltar al vídeo és el vuitè tall del disc. Es seu títol és Only the winds (solament els vents).

Certament el vent, i un nen, és el protagonista d’unes imatges suggeridores que generen multitud d’interpretacions.

El molt jove actor és Kormákur Krummi Guðmundsson.

 

Ólafur Arnalds, compositor i productor, un dels molts artistes de qualitat que ens arriben d’Islàndia.

El pròxim mes de març el tindrem a Barcelona, al Palau de la Música.

El seu web és http://olafurarnalds.com/

 

 

Deixa un comentari

Labellesa.cat és un blog cultural on podràs trobar informació de cultura catalana i internacional sobre cinema, dansa, teatre, fotografia, música, art i literatura entre d’altres. Estigues al dia de les darreres novetats i tendències culturals amb el nostre contingut original, dinàmic i fresc!

¿Vols estar al corrent de tots els esdeveniments culturals? Introdueix el teu mail aquí: