ONEREPUBLIC. GOOD LIFE

– O – O – O – O – O – O – O – O – O –

 

A Colorado Springs es va formar el grup OneRepublic, banda nord-americana de pop rock.

Com que OneRepublic utilitza instruments musicals com teclats i falsets, en alguna ocasió se’ls ha comparat a grups com Coldplay o Keane, però en realitat el seu estil, com ells mateixos han reconegut, és molt variat i no busquen emmarcar-se en ningun especial. Si escolten una bona cançó, això els pot inspirar, i no depèn del cantant o grup que sigui, ni de l’estil; tant és que sigui pop, rock, indie o hip hop; si el que escolten és bo, això els pot influir i com ells diuen, són la suma de moltes coses. Com a grups que especialment els han atret, citen els Beatles i els U2, no està malament.

Tot i aquesta falta d’una gran definició en quant a estil, en general, les crítiques que reben són bones i la prestigiosa revista musical Rolling Stone els considera una banda de qualitat.

L’any 2009 van editar el que en aquell moment era el seu segon àlbum d’estudi, el seu nom era Waking up (despertant-se). Va ser un treball que va tenir èxit doncs porta aproximadament un milió còpies venudes a tot el món, la meitat al seu país.

D’aquest àlbum es va extreure a l’any següent el single Good life (bona vida). La cançó descriu alguns viatges que va fer el seu narrador i es caracteritza en algunes de les seves fases, pels xiulets, cosa que no és molt comuna en una cançó pop.

Es va fer molt popular perquè va formar part de les bandes sonores d’algunes pel·lícules i sèries de televisió i també es va utilitzar en publicitat.

Als Estats Units va arribar al número 8 a la classificació del Billboard Hot 100 i va ser disc de platí, i també va escalar alt en altres llistes discogràfiques tant a Europa com a Austràlia i Nova Zelanda.

Ryan Tedder, el vocalista de la banda, canta:

“Woke up in London yesterday
Found myself in the city near Piccadilly
Don’t really know how I got here
I got some pictures on my phone

New names and numbers that I don’t know
Address to places like Abbey Road
Day turns to night,
night turns to whatever we want
We’re young enough to say:

Oh this has gotta be the good life
This has gotta be the good life
This could really be a good life, good life”.

Ahir em vaig despertar a Londres, em vaig trobar a la ciutat a prop de Piccadilly i la veritat és que no sé com vaig arribar allí; tinc algunes fotografies al telèfon.

Nous noms i números que no conec, adreces a llocs com Abbey Road. El dia es converteix en la nit, la nit es converteix en allò que volem doncs som prou joves per dir:

Oh, això ha de ser la bona vida, això ha de ser la bona vida, realment això podria ser una bona, bona vida..“.

 

Els OneRepublic, una banda que aviat complirà els vint anys.

El seu web és: http://onerepublic.com/

Deixa un comentari

Labellesa.cat és un blog cultural on podràs trobar informació de cultura catalana i internacional sobre cinema, dansa, teatre, fotografia, música, art i literatura entre d’altres. Estigues al dia de les darreres novetats i tendències culturals amb el nostre contingut original, dinàmic i fresc!

¿Vols estar al corrent de tots els esdeveniments culturals? Introdueix el teu mail aquí: