OTHO LLOYD

– O – O – O – O – O – O – O – O – O –

Carrer Basses de Sant Pere.

Retrat.

Plaça Sant Agustí Vell.

Francesc Costa Carrera. Violinista.

Carrer Triangle.

Nu.

Retrat.

 

El fotògraf i també pintor nascut a Londres, Otho Lloyd (1885 – 1973), era nebot de l’escriptor Oscar Wilde i germà d’Arthur Cravan, poeta i boxejador (barreja que no es dona sovint).

Va conèixer a la pintora Olga Sacharoff -que va ser introductora del cubisme a Catalunya- i es van casar. Després d’estar a diversos llocs d’Europa, el 1916 el matrimoni es va instal·lar definitivament a Barcelona fugint de la Primera Guerra Mundial.

Inicialment, Otho es va dedicar a la pintura i va arribar a celebrar exposicions, però animat per la seva dona i altres artistes i pel galerista Josep Dalmau -la Sala Dalmau del carrer Consell de Cent porta el seu nom en homenatge a ell, tot i que no està dirigida per ningun membre de la família-, es va anar desenvolupant com fotògraf.

Va ser a partir de 1940 quan va començar a tenir més reconeixement per les fotos que per la seva pintura i es va unir a l’Agrupaciò Fotogràfica de Catalunya.

Lloyd captava imatges d’entorns naturals -va anar vàries vegades a Eivissa- i de la vida de la ciutat, especialment de Barcelona. Com que aquest artista londinenc no es massa conegut, això ha fet que gent que veu fotografies de la capital de Catalunya d’aquella època, no les associï amb Lloyd.

També va practicar altres gèneres fotogràfics com el retrat, el nu i els bodegons.

Després de la seva mort, part de les seves pertinences van ser comprades per un antiquari -Olga Sacharoff havia mort sis anys abans-. Entre aquestes pertinences es van descobrir diverses caixes amb milers de fotografies i negatius en perfecte estat de conservació.

Hi ha una part de la seva obra que es pot veure al Museu Nacional d’Art de Catalunya perquè forma part del seu fons fotogràfic.

El fotògraf londinenc nacionalitzat espanyol Otho Lloyd.

Deixa un comentari

Labellesa.cat és un blog cultural on podràs trobar informació de cultura catalana i internacional sobre cinema, dansa, teatre, fotografia, música, art i literatura entre d’altres. Estigues al dia de les darreres novetats i tendències culturals amb el nostre contingut original, dinàmic i fresc!

¿Vols estar al corrent de tots els esdeveniments culturals? Introdueix el teu mail aquí: