PACO FERRANDO A LA GALERIA EL CLAUSTRE

– O – O – O – O – O – O – O – O – O –

Ona arribant a la platja.

Rabeig.

Canvi de color.

Escuma.

Paleta de colors.

Aigua embravida.

Corró.

 

Paco Ferrando Menárguez va néixer a Oriola, Alacant, i amb un any d’edat va arribar amb els seus pares a Cabrils (El Maresme). Aquí va créixer i es va educar.

Cridat per l’art, es va llicenciar en pintura a l’Escola Superior de Belles Arts Sant Jordi de Barcelona.

Després d’acabar els estudis de Belles Arts, va viatjar als Països Baixos per estudiar la pintura flamenca i neerlandesa, a partir de llavors va iniciar la seva carrera com pintor.

Va obrir el seu propi estudi al barri del Raval de Barcelona, però també va estar a Madrid on es va integrar en el moviment del realisme castellà.

El 1981 va deixar d’interessar-se pel mercat i va romandre al seu estudi de Calella (Barcelona) i també a Tenerife dedicant-se a pintar per encàrrec. No va ser fins el 2001 quan va tornar a mostrar la seva obra en els cercles comercials.

Paco Ferrando ha viscut i viu a prop del mar des de petit i la seva obra queda clarament influenciada per aquest fet. Ara, en l’exposició que està tenint lloc a la galeria El Claustre de Figueres es pot gaudir de les seves ones, del seu moviment, de les transparències, dels blaus infinits, dels verds turqueses, dels reflexes platejats, de la força de l’aigua, de la llum quan es filtra en el mar i de la tècnica de pintar una obra amb la que l’artista juga molt hàbilment amb la dualitat de passar, en alguns casos, de l’art figuratiu a gairebé una abstracció. Pràcticament ens fa escoltar la remor de l’aigua i sentir la flaire de la sal i l’aire marí.

Podem veure l’exposició fins al 26 de juny.

El web de la galeria és https://www.elclaustre.com/ca/

 

Aquest és Paco Ferrando, al costat del mar (naturalment).

Ha rebut diversos reconeixements: Primer Premi Fundació Jean-Frederic Forest; Primer Premi Certamen de Pintura, Sitges; seleccionat al Concurs de Pintura Honda, La Garriga; menció honorífica Nou Realisme, Tenerife; tercer Premi Puerto de la Cruz, Tenerife…

No solament ha exposat a casa nostra sinó que a Bèlgica, Països Baixos, Luxemburg, Xina, Singapur, Anglaterra, Estats Units… també han vist la seva obra.

El seu web és http://www.pacoferrando.net/

Deixa un comentari

Labellesa.cat és un blog cultural on podràs trobar informació de cultura catalana i internacional sobre cinema, dansa, teatre, fotografia, música, art i literatura entre d’altres. Estigues al dia de les darreres novetats i tendències culturals amb el nostre contingut original, dinàmic i fresc!

¿Vols estar al corrent de tots els esdeveniments culturals? Introdueix el teu mail aquí: