PAGANINI. CONCERT Nº 1 OPUS 6, ADAGIO

– O – O – O – O – O – O – O – O – O –

 

El genovès Niccolò Paganini (1782-1840) està considerat com un dels millors violinistes de tots els temps. Va ser un músic molt complet perquè també tocava guitarra, piano i componia.

Va ser un nen prodigi i es deia que hi havia peces que va compondre que solament ell era capaç de tocar correctament per la seva dificultat.

La peça que escoltem la va compondre el 1818 quan tenia trenta-cinc anys i, per descomptat, havia desenvolupat sobradament tota la seva capacitat tècnica.

Es tracta del Concert per violí nº 1, opus 6 que va estructurar en tres moviments: Allegro, Adagio i Rondó.

Tal com podem veure i escoltar al vídeo, el violí es tocat per una noia que com Paganini s’ha donat a conèixer molt jove: Es María Dueñas que encara no té ni vint anys i és sol·licitada per un munt d’orquestres internacionals.

Nascuda a Granada el 2002, no cal dir que des de ben petita va demostrar una notable capacitat per la interpretació musical, així que als onze any es va traslladar a Alemanya amb una beca i després a Viena per fer la seva formació musical.

El 2017 va guanyar la Zhuhai International Mozart Competition i va participar obtenint el primer lloc de la Vladimir Spivakov International Violin Competition celebrat a Rússia.

Precisament, el que veiem al vídeo és la seva actuació amb l’Orquestra Nacional Russa dirigida per Vladimir Spivakov. El moviment que oferim és l’Adagio.

 

Niccolò Paganini és un dels grans virtuosos del violí. Aquest retrat al·ludeix a la seva doble faceta de compositor i violinista.

Per saber més d’ell cliqueu aquí.

Maria Dueñas Fernández, tot i la seva joventut, ja ha sigut solista en importants orquestres europees i nord-americanes. Per veure com se la valora, solament cal donar un cop d’ull als pròxims concerts que té contractats que trobareu al seu web https://www.mariaduenasviolin.com/es

El director d’orquestra rus Vladimir Spivakov, com Paganini i Dueñas, és també un virtuós violinista, no és casual que la competició internacional de violí a la que ens referíem abans porti el seu nom.

Deixa un comentari

Labellesa.cat és un blog cultural on podràs trobar informació de cultura catalana i internacional sobre cinema, dansa, teatre, fotografia, música, art i literatura entre d’altres. Estigues al dia de les darreres novetats i tendències culturals amb el nostre contingut original, dinàmic i fresc!

¿Vols estar al corrent de tots els esdeveniments culturals? Introdueix el teu mail aquí: