PAISATGES A LA GALERIA CONTRAST

– O – O – O – O – O – O – O – O – O –

 

Adzer van der Molen. Migdia.

Adzer van der Molen. Halloween.

Jacob Brostrup. La vista.

Jacob Brostrup. Temps de descans.

Manuel Castillero. Ozymandias.

Manuel Castillero. Ozymandias.

Lo Breillat. Tot allò que m’agrada. Balears.

Lo Breillat. Tot allò que m’agrada. Balears.

 

Està tenint lloc a la Galeria Contrast una exposició amb un títol que no enganya: Landscapes.

En efecte, de paisatges va la mostra que es desplega de la mà de quatre paisatgistes de diferents llocs d’origen; Adzer van der Molen d’Holanda, Lo Breillat de França, Jacob Brostrup de Dinamarca i Manuel Castillero d’Espanya. A l’exposició no sols ens pararem a veure les seves obres sinó que també copsarem les diferents influències i temes que inspiren els seus paisatges.

La idea d’escollir artistes que pertanyin a entorns culturals diferents ha sigut amb l’evident finalitat de tenir diverses  perspectives sobre la comprensió i expressió de la llum i la forma, de manera que en un mateix espai trobem pintures amb composicions molt diferents; unes amb imatges superposades, sorgides directament del subconscient, i d’altres més realistes, amb traços més nítids i acurats.

Cadascun dels quatre artistes ens ha descrit l’obra des del seu punt de vista. Així, Adzer van der Molen diu que els motius de les pintures reflecteixen les idees de llibertat i desig, i que per exemple, en les pel·lícules sovint el paisatge actua també com un personatge més, de manera que al final no hi ha realitat sinó solament metàfores. En aquesta línia, elements del paisatge contemporani com tanques o cases representen l’esforç humà.

En quant a Lo Breillat, com que va viure a diversos països d’Amèrica, Àfrica i Europa, va poder col·leccionar moltes imatges de diferents cultures que van ser font d’inspiració per ella. Amb intensos colors i petites pinzellades, ha creat un  món poètic, un lloc entre la realitat i la imaginació que plasma en una pintura animada, amb moviment, i de colors vibrants.

Per la seva part, Jacob Brostrup va investigar la seva situació vital hivernant a la Barcelona urbana i passant els estius a una àrea boscosa de Dinamarca. Al bosc, experimentava l’activitat dels animals i el canvi de les estacions, observava la civilització en la natura. En canvi a la ciutat observava la natura en la civilització com es pot veure en l’arquitectura de Gaudí que reflecteix la mateixa naturalesa de la fauna.

Finalment, a Manuel Castillero l’interessa  la idea de com l’home i la societat, creada pels humans, deriva cap a un futur incert, per això els seus paisatges resulten àrids .

Podem veure aquesta interessant exposició fins al 10 de març.

La Galeria Contrast. El seu web és http://www.galeriacontrast.com/

 

Deixa un comentari

Labellesa.cat és un blog cultural on podràs trobar informació de cultura catalana i internacional sobre cinema, dansa, teatre, fotografia, música, art i literatura entre d’altres. Estigues al dia de les darreres novetats i tendències culturals amb el nostre contingut original, dinàmic i fresc!

¿Vols estar al corrent de tots els esdeveniments culturals? Introdueix el teu mail aquí: