PALAU DE LA MÚSICA

– O – O – O – O – O – O – O – O – O –

L’entrada del Palau.

Vestíbul.

Vista general de la sala de concerts.

Vista de l’escenari.

La sala de concerts des de l’escenari.

Muses de l’escenari.

Finestra i columnes.

La claraboia invertida de la sala de concerts.

Columnes amb mosaics de Lluís Bru.

Proa escultòrica exterior de Miquel Blay.

Taquilla original de venda d’entrades.

 

El Palau de la Música va ser projectat per l’arquitecte modernista  Lluís Domènech i Montaner. La construcció es va portar a terme entre els anys 1905 i 1908 amb solucions en l’estructura molt avançades amb l’aplicació de grans murs de vidre i la integració de totes les arts, escultura, mosaics, vitralls i forja.

A l’edifici es troba la seu de l’Ofeò Català fundat per Lluís Millet i Pagès i Amadeu Vives i Roig.

Tot l’edifici és una joia arquitectònica, cosa que fa difícil destacar alguns elements d’altres. En qualsevol cas, cal mencionar l’escenari amb escultures representant la cavalcada de les Valquíries en un costat i el bust de Beethoven en l’altre. Aquestes escultures son obra de Pau Gargallo i Dídac Massana.

Al fons de l’escenari es poden veure alt relleus amb decoració de mosaics que van ser a càrrec d’Eusebi Arnau i Mario Maragliano.

També mereix especial menció el llum central de la sala de concerts. Es de Rigalt i Granell.

La façana és d’obra vista de color vermell i està decorada amb mosaics de Lluís Bru, destacant un grup escultòric en homenatge a la Cançó Popular, obra de l’escultor Miquel Blay.

Es molt curiosa la taquilla original realitzada pel propi arquitecte Domènech i Montaner a l’interior d’una columna amb el típic trencadís.

Sens dubte, el Palau és una de les obres més emblemàtiques del modernisme. La UNESCO el va declarar Patrimoni de la Humanitat l’any 1997.

El web del Palau és http://www.palaumusica.cat/ca

 

 

Deixa un comentari

Labellesa.cat és un blog cultural on podràs trobar informació de cultura catalana i internacional sobre cinema, dansa, teatre, fotografia, música, art i literatura entre d’altres. Estigues al dia de les darreres novetats i tendències culturals amb el nostre contingut original, dinàmic i fresc!

¿Vols estar al corrent de tots els esdeveniments culturals? Introdueix el teu mail aquí: