PARC DE JOSEP MARIA SERRA MARTÍ

– O – O – O – O – O – O – O – O – O –

La font d’aigua del parc Josep Maria Serra Martí.

Des d’un altre angle.

Les palmeres també són protagonistes.

Camins de passejada.

Verd, sol i ombra.

La presència de l’aigua resulta refrescant a l’estiu.

Disposa del seu espai per els més petits.

També té el seu espai escultòric amb aquesta bailaora.

 

En el nostre apartat de llocs amb encant, avui ens passegem pel barri de Canyelles, concretament pel parc que trobem als carrers d’Antonio Machado i Federico García Lorca: és el Parc Josep Maria Serra Martí, qui va ser regidor de l’Ajuntament de Barcelona i va tenir una activa participació en la preparació dels jocs olímpics.

Es tracta d’un espai verd i molt veïnal perquè no és solament parc sinó que també és un passeig i una plaça. Això li dóna una gran quantitat d’usos, com és el cas del mercat setmanal que s’instal.la a la zona del carrer d’Antonio Machado.

Disposa d’una bona vegetació però hi ha un ornament que marca diferències: la font d’aigua, llum i color, dedicada a Manuel de Falla, que és tot un espectacle i també una entrada molt còmoda perquè permet accedir al parc amb ascensor des de l’estació de metro de Canyelles. Certament no és com la font de Montjuïc, però també és màgica.

Va ser dissenyada per Pedro Barragán l’any 1994 i disposa d’un joc de llum, aigua i so. Es tracta d’una gran plataforma rectangular situada dins un llac, també rectangular, amb una peça longitudinal a sobre des de la que l’aigua cau en cascada, i s’enlaira des dels brolladors i es vaporitza a sota i a prop de les grans pedres que hi ha en un costat del llac.

En quant a la vegetació, els parterres són el suport d’una gran quantitat d’arbres, la majoria arrenglerats, que afavoreixen els espais d’ombra, molt abundants en la meitat superior del parc i que s’agraeix en època d’estiu.

Hi trobem diverses espècies amb les palmeres amb un especial protagonisme, tant per la quantitat com per les dimensions. Però també podem veure eucaliptus, pebrers, til·lers, pins, mimoses, àlbers i acàcies, entre d’altres.

I també té el seu espai per l’escultura, plasmada en una obra titulada Alegria realitzada per Naxo Farrerras Casanovas l’any 1998. Representa una bailaora de flamenc en ple moviment inspirada en Carmen Amaya.

En conjunt, és un bon exemple de zona verda guanyada pel barri i amb elements ornamentals atractius.

Deixa un comentari

Labellesa.cat és un blog cultural on podràs trobar informació de cultura catalana i internacional sobre cinema, dansa, teatre, fotografia, música, art i literatura entre d’altres. Estigues al dia de les darreres novetats i tendències culturals amb el nostre contingut original, dinàmic i fresc!

¿Vols estar al corrent de tots els esdeveniments culturals? Introdueix el teu mail aquí: