PARC DEL MIRADOR DEL POBLE-SEC

– O – O – O – O – O – O- O – O – O –

Un agradable passeig al costat de l’aigua.

Té bones vistes sobre una part de Barcelona.

Mentre passegem podem contemplar la zona portuària.

Vista de la passejada en sentit contrari.

El parc té una gran diversitat d’arbres.

Disposa de zona de jocs infantils.

 

Des de final del segle XIX fins a la meitat del segle XX, Montjuïc va ser un lloc d’esbarjo pels barcelonins que pujaven a la muntanya a fer-hi costellades o refrescar-se a les fonts. Amb l’excepció del castell militar, la resta d’espais eren privats dividits en tres zones que estaven dedicades a la caça i a la agricultura. Va ser amb l’Exposició Universal de l’any 1929 que l’Ajuntament va començar a comprar-hi terres i Jean-Claude Nicolas Forestier es va encarregar d’enjardinar la zona.

Tot i que amb el Jocs del 1992 es van enjardinar nous espais de la muntanya, alguns racons que estaven más a prop del port i del Poble-sec encara estaven ocupats per barraques i horts espontanis. La creació del parc del Mirador del Poble-sec entre els anys 1995 i 1997 va significar l’ordenació de bona part d’aquests terrenys.

La primera fase que es va construir és la més extensa i reprodueix un paisatge rural forestal, amb una vegetació mediterrània. El terreny és atalussat i el recorregut s’ordena per amples camins de sauló  Des d’un dels murs de pedra que fan de balconada brolla un raig d’aigua que conduït per un canalet de ferro va a parar a un petit estany que va muntanya avall en una cascada. A prop, un tram ample d’escales condueix fins a la part inferior del parc que es va construir en una segona fase.

En aquesta zona el Mirador es converteix en un jardí urbà que fa de transició entre el paisatge forestal de Montjuïc i el barri del Poble-sec. Hi ha pistes de petanca i jocs infantils  En un extrem, un estany ple de vegetació aquàtica recull l’aigua que baixa per la cascada de 18 metres d’alçada

Es un parc ric en diversitat arbòria; podem trobar, entre d’altres espècies: xicrandes, lledoners, alzines, acàcies, oms, xiprers i pins.

Aquest Mirador reuneix les característiques d’un parc forestal i les d’un parc urbà, cosa que permet passejar tant pel vessant de la muntanya i veure el passeig de Colom i el port de Barcelona, com seure a descansar al gran espai que hi ha a tocar del passeig de Montjuïc, gaudint i relaxant-se amb la cascada que baixa des de la part més alta del parc.

Al passeig de Montjuïc nº 59. Heus aquí un dels molts racons d’aquesta muntanya que mereixen una visita.

Deixa un comentari

Labellesa.cat és un blog cultural on podràs trobar informació de cultura catalana i internacional sobre cinema, dansa, teatre, fotografia, música, art i literatura entre d’altres. Estigues al dia de les darreres novetats i tendències culturals amb el nostre contingut original, dinàmic i fresc!

¿Vols estar al corrent de tots els esdeveniments culturals? Introdueix el teu mail aquí: