PAUL JASMIN

– O – O – O – O – O – O – O – O – O –

Imatge d’un mirall.

Sèrie California Dreaming.

Sèrie California Dreaming.

Sèrie California Dreaming.

Sèrie California Dreaming.

Annie.

Erika.

Clint, Charlotte i Oliver.

El noi de mirada perduda.

 

Sent jove, el nord-americà Paul Jasmin va deixar el 1954 la seva ciutat d’Helena (la capital de Montana) per viatjar per Los Angeles, Nova York, París, Marroc o Egipte. Volia ser actor i no li importava el lloc en tant que tingués una oportunitat. I encara que no va arribar a on hagués volgut, sí se’l pot veure en breus aparicions en pel.lícules com  Riot in Juvenile Prison, Cowboy de mitjanit i Adaptation, (el lladre orquídies). Més que aquestes curtes aparicions, el que  crida l’atenció és que la veu de la mare de Norman al film de Hitchcock, Psicosi, és la seva (barrejada amb d’altres).

Però com que la seva carrera com actor va ser breu perquè no tirava, va buscar alternatives en la pintura i la il.lustració.

Finalment, on es va fer un gran nom va ser amb la fotografia. Les seves imatges de joves somniadors reals evoquen un glamurós i sensual ideal que no per això deixa d’estar absolutament arrelat a la realitat.

I de tots els seus joves somiadors, els favorits van ser nois i noies de Los Angeles dels que va crear imatges que s’emmirallen en la mitologia de la ciutat californiana, joves tan vulnerables com moderns.

Son retrats que en alguns casos tenen un cert toc eròtic però gens artificial.

La major part de la seva obra es focalitza en personatges desconeguts, amb un toc rebel. Les fotografies recullen una singular visió de la ciutat amb uns clars protagonistes: aquests joves, tant els atractius com els perduts, tots en la cerca del somni americà.

No és doncs casual que el seu llibre més famós sigui California Dreaming que està compost per interessant sèries de fotos on els californians apareixen relaxant-se o tenint cura de les seves feines del dia a dia. Les fotografies tenen clarament un to retro que ens transporta als anys seixanta. Es una captivadora mirada a la costa oest d’aquells anys.

Jasmin és també un reconegut fotògraf de moda i les seves imatges han aparegut a publicacions com Vogue, Teen Vogue, GQ, Details, V Magazine, V Man, Vogue Hommes, W i Interview.

Viu i treballa a Los Angeles i dóna classes a l’Art Center College of Design de Pasadena.

 

Aquest és Paul Jasmin. Volia ser actor, però ja fa mig segle que és un reputat fotògraf.

Deixa un comentari

Labellesa.cat és un blog cultural on podràs trobar informació de cultura catalana i internacional sobre cinema, dansa, teatre, fotografia, música, art i literatura entre d’altres. Estigues al dia de les darreres novetats i tendències culturals amb el nostre contingut original, dinàmic i fresc!

¿Vols estar al corrent de tots els esdeveniments culturals? Introdueix el teu mail aquí: