PAUL ROBINSON

– O – O – O – O – O – O – O – O – O –

Petite Rivière, Paris (reflex a l’aigua).

Sèrie Safari, S3

Sèrie Safari, pluja.

Cavalls, Malibú.

Carrer Rivoli, Paris.

Roba de carrer, Roma.

Nèctar.

Fins i tot si…

El somni americà.

Farmàcia, Barcelona.

Eixample, Barcelona.

 

Sense una formació standard, Paul Robinson va començar a fer de fotògraf de moda a Paris, i va anar aprenent d’una manera autodidacta.

Es va anar fent un nom mica en mica i es va introduir en el món de la fotografia de cinema. I va ser en el camp de la industria cinematogràfica que Robinson va aconseguir un bon reconeixement com retratista de celebrities i això el va portar a col.laborar amb importants revistes com Details, Detour, Elle, Interview, Flaunt, George, Live, Out, House & Garden, o Architectural Digest.

Treballant per algunes de les més famoses estrelles de Hollywood, Robinson ha fet una important cartera de clients que inclou personatges com Renee Zellweger, Jennifer Tilly, David Arquette, Ella Fitzgerald, B.B. King, Melissa Ethridge, Noah Wyle, The Beastie Boys, o Dermot Mulroney, entre d’altres.

A més, es dona la circumstància de que molts dels seus famosos clients son al mateix temps fans d’ell, de manera que son col.leccionistes d’obres seves que van comprant en les seves exposicions.

La seva obra ha sigut sovint qualificada d’agressiva, sexual i transgressora. La seva primera exposició, titolada “Voyeur” va arribar a ser un del més importants esdeveniments socials a Los Angeles i Nova York per la quantitat de gent famosa que la va visitar.

Buscant (i trobant) inspiració en els seus viatges per tot el món, Robinson exposa regularment a llocs tan dispars com Londres, Hong Kong, o Los Angeles.

I els objectes de les seves fotografies no son, només, personatges, sinó també arquitectura o paisatges.

El director i actor de cinema Sydney Pollack va dir d’ell que resultava excitant contemplar el viatge fotogràfic de Robinson, des de les seves interessants imatges en blanc i negre del seu començament fins a les abstraccions i colors de somni posteriors.

Buscant sempre fer art i que resulti innovador -resulten sorprenents algunes de les seves imatges basades en reflexes i superposicions-  i faci pensar, Paul Robinson continua sent un punt de referència de creativitat per els seguidors de l’art de tot el món.

 

Aquest és Paul Robinson. Confessa que per fer les seves fotos troba més inspiració en pintors que no pas en fotògrafs.

El seu web és: http://www.paulrobinsonphotography.com/

 

Deixa un comentari

Labellesa.cat és un blog cultural on podràs trobar informació de cultura catalana i internacional sobre cinema, dansa, teatre, fotografia, música, art i literatura entre d’altres. Estigues al dia de les darreres novetats i tendències culturals amb el nostre contingut original, dinàmic i fresc!

¿Vols estar al corrent de tots els esdeveniments culturals? Introdueix el teu mail aquí: