PEDRO GARCIA VILLEGAS A LA GALERIA BARNADAS

– O – O – O – O – O – O – O – O – O –

El perdó.

El secret.

El somni de Frida.

L’adéu.

El retrobament.

El changuito.

Coyoacan.

 

Pedro García Villegas va néixer a Albacete i als set anys va venir amb la seva família a Barcelona. Era l’any 1968.

Aquest barceloní d’adopció és un artista amb una personalitat molt singular perquè realitza les seves obres amb retalls de la revista francesa Paris Match de les dècades dels cinquanta i seixanta.

Es curiós que la revista s’hagi convertit en la seva paleta. Entre les seves pàgines busca el color que necessita, la paraula adequada pel personatge i el gris idoni per l’ombra de la composició, captant amb especial mestratge les expressions dels retratats.

Les seves obres tenen més d’una lectura i requereixen sempre dues visions: una llunyana per apreciar l’obra en la seva totalitat i una altra més propera, per descobrir les paraules “amagades”, les frases utilitzades expressament i relacionades amb la visió que del “retratat” té l’artista.

Aquests dies està exposant a la Galeria Jordi Barnadas (Consell de Cent 347) i els seus quadres tenen una protagonista: Frida Kahlo.

D’artista a artista, de pintora a pintor. Frida -ha reconegut García.-, és un personatge que el fascina tant com persona com per artista per la forma en què es va sobreposar a les adversitats i va continuar lluitant per ser feliç. Tot i que la seva vida va estar plena de calamitats, Kahlo no es va rendir mai.

Així que des de l’admiració, Pedro García ha aplicat la seva tècnica per retratar-la. La tècnica li ve de lluny doncs ja fa anys, de manera accidental, va caure a les seves mans una gran col.lecció de revistes Paris Match i es va sentir atret per els seus colors, els seus matisos, els grafismes i la poètica de les paraules en francès, molt suggerents. Així que sempre utilitza les revistes d’aquella època -anys cinquanta i seixanta, com hem dit- pel to groguenc que han adquirit i per la pàtina que donen els anys.

D’aquesta manera, a base de collages fets de retalls de la revista francesa, García transforma el material sent capaç de reinterpretar retrats de Frida Kahlo autènticament icònics, captant l’ànima de la retratada en un homenatge a l’artista mexicana i al seu art.

Podem veure l’exposició fins al 20 d’octubre.

En aquest vídeo podem veure més imatges de la mostra:

 

Pedro García Villegas, un artista singular.

El seu web és http://www.pedrogarciavillegas.com/

Deixa un comentari

Labellesa.cat és un blog cultural on podràs trobar informació de cultura catalana i internacional sobre cinema, dansa, teatre, fotografia, música, art i literatura entre d’altres. Estigues al dia de les darreres novetats i tendències culturals amb el nostre contingut original, dinàmic i fresc!

¿Vols estar al corrent de tots els esdeveniments culturals? Introdueix el teu mail aquí: