PEGGY LEE. MY DEAR ACQUAINTANCE (A HAPPY NEW YEAR)

– O – O – O – O – O – O – O – O – O –


Peggy Lee (1920 – 2002) va ser una cantant nord-americana amb una trajectòria musical (jazz, música popular…) llarguíssima, gairebé mig segle.

Sens dubte va ser una de les més polifacètiques artistes del segle passat forjant una forta personalitat des que va començar cantant en emissores de ràdio fins que es va convertir en la solista de la Benny Goodman’s Big Band.

I no solament va cantar, va compondre música, alguna per pel.lícules, a part de ser actriu de cinema (per exemple, protagonista a The Jazz Singer, de Michael Curtiz).

Té una discografia impressionant que va dels anys cinquanta als noranta, amb una dotzena de nominacions als Grammy.

Avui la recordem perquè va cantar el 1960 una cançó especial per un dia especial como avui: My dear acquaintance (a happy new year).

En aquest cas la cançó va acompanyada d’unes imatges entranyables. Es un fragment del film The Gold Rush que aquí és coneguda com La quimera de l’or, una pel.lícula en la que Charles Chaplin interpreta un vagabund que viu temporalment en una cabana de buscadors d’or. Un dia surt atret per les llums d’un cabaret on coneix una noia que treballa allí, Georgia, i s’enamora. La invita a sopar la nit de cap d’any i ella accepta anar amb les seves amigues però salament per divertir-se perquè no l’estima. Arriba la nit del sopar i Georgia, divertint-se al cabaret, oblida la cita. El vagabund l’esperarà inútilment fins caure dormit i tindrà un somni.

Al vídeo, Georgia és la noia asseguda amb barret de ventall al costat de Chaplin. Es l’actriu Georgia Hale, coneguda a l’època del cine mut, però anys després no va saber adaptar-se al cinema sonor i va caure en l’oblit.

Peggy Lee canta:

 

“My dear acquaintance, it’s so good to know you
For strength of your hand that is loving and giving
And a happy new year with love overflowing
With joy in our hearts for the blessed new year

Raise your glass and we’ll have a cheer
For us all who are gathered here
And a happy new year to all that is living
To all that is gentle, kind and forgiving
Raise your glass and we’ll have a cheer
My dear acquaintance, a happy new year

All of those who are hither and yonder
With love in our hearts, we grow fonder and fonder
Hail to those who we hold so dear
And hail to those who are gathered here

And a happy new year to all that is living
To all that is gentle, young and forgiving
Raise your glass and we’ll have a cheer
My dear acquaintance, a happy new year, happy new year”.

 

Estimat amic, què bé que t’he conegut, per la fermesa de la teva mà que és amorosa i generosa. I que tinguem un feliç any nou amb desbordant amor i amb alegria en els nostres cors per el meravellós any nou.

Aixeca el got que brindarem per tots els que estem aquí reunits. I feliç any nou per tot allò que és viu, per tots els que son dolços, amables i compassius. Aixequeu el got que brindarem, estimat amic, per un feliç any nou.

A tots aquells que son aquí o estan lluny, que cada vegada els estimem més amb tot l’amor dels nostres cors. Salut per tots aquells que ens son tant estimats i salut per tots els que som aquí reunits.

I feliç any nou per tot allò que és viu, per tots els son dolços, joves i compassius. Aixeca el got que brindarem, estimat amic, per un feliç any nou, per un feliç any nou“.

 

La Bellesa us desitja un feliç any nou.

 

 

El seu nom real era Norma Deloris Egstrom, d’ascendència noruega com denota el seu cognom. Peggy Lee va ser tot un fenomen artístic: cantant de cabellera rosa i unes cordes vocals gairebé negres, va ser vocalista, compositora i actriu de cine i televisió.

El seu web és: https://www.peggylee.com/

Deixa un comentari

Labellesa.cat és un blog cultural on podràs trobar informació de cultura catalana i internacional sobre cinema, dansa, teatre, fotografia, música, art i literatura entre d’altres. Estigues al dia de les darreres novetats i tendències culturals amb el nostre contingut original, dinàmic i fresc!

¿Vols estar al corrent de tots els esdeveniments culturals? Introdueix el teu mail aquí: