PILAR AYMERICH

– O – O – O – O – O – O – O – O – O –

Manifestació reclamant guarderies.

Taller a la presó de dones de la Trinitat.

Supervivents catalans de Mauthausen. 1972.

Rosa Novell.

Montserrat Roig.

Reflex en un mirall.

Manifestació davant els Jutjats.

 

Pilar Aymerich és una reputada fotògrafa barcelonina.

La seva formació va ser internacional, l’ofici el va aprendre entre Barcelona, Londres i París. A més d’estudis i pràctiques fotogràfiques, va fer direcció teatral a l’Escola d’Art Dramàtic Adrià Gual. Aymerich sempre ha considerat important tenir aquests tipus de formació cultural per desenvolupar la seva feina com fotògrafa.

Va començar a exercir al 1965 a Londres on va viure els moviments socials dels seixanta, happenings, Rolling i passeigs per Carnaby Street.

Així es va convertir en fotoperiodista i quan va tornar a Barcelona el 1968 per establir-se definitivament es va dedicar a fotografiar, entre altres coses, manifestacions, especialitzant-se així en el reportatge social i també de teatre, a més de fer fotos per cartells i cobertes de discos.

Va publicar habitualment en diverses revistes com Triunfo, Destino, Cambio 16, El País i Fotogramas, entre d’altres. També va intervenir en diversos llibres, alguns dedicats a importants dones de la nostra societat com Montserrat Roig, Federica Montseny, Mercè Rodoreda, Caterina Albert o Maria Aurèlia Capmany.

Les seves fotografies recollint imatges de la transició cap a la la democràcia han quedat com importants testimonis gràfics d’aquells moments històrics. En les seves fotos apareixen els fets que van contribuir a que Barcelona canviés radicalment, i els seus protagonistes, tant la gent que sortia al carrer reclamant els seus drets com aquelles personatges de la cultura del moment que van posar per ella.

Des de 1974 va col·laborar amb Televisió Espanyola en els programes: Personatges (amb Montserrat Roig), Crear i Viure (programa cultural d´art), Per molts anys (amb Rosa Maria Sardà), La Lluna (amb Júlia Otero)…

També ha realitzat tasques pedagògiques ensenyant fotografia a l’Institut d’Estudis Fotogràfics de Catalunya i donant classes a L´Àrea de Joventut de l´Ajuntament de Barcelona.

El seu currículum té abast internacional, no solament per la seva formació inicial sinó perquè la seva reconeguda feina l’ha portat a fer exposicions a Amèrica del Nord, Amèrica Central i l’Orient Mitjà.

Ha ocupat diversos càrrecs al Col·legi de Periodistes i el 2005 va ser reconeguda amb la Creu de Sant Jordi.

 

“Ets fotògrafa les vint-i-quatre hores del dia. No és una professió, és una forma de vida”, diu Pilar Aymerich.

El seu web és http://www.pilaraymerich.com/indexcat.htmlg

Deixa un comentari

Labellesa.cat és un blog cultural on podràs trobar informació de cultura catalana i internacional sobre cinema, dansa, teatre, fotografia, música, art i literatura entre d’altres. Estigues al dia de les darreres novetats i tendències culturals amb el nostre contingut original, dinàmic i fresc!

¿Vols estar al corrent de tots els esdeveniments culturals? Introdueix el teu mail aquí: