PILARÍN BAYÉS A LA SALA RUSIÑOL

– O – O – O – O – O – O – O – O – O –

Monestir de Sant Cugat.

Plaça Roja de Moscou.

El Colós de Rodes.

El pont de Besalú.

La muralla xinesa.

Temple d’Àrtemis a Efes.

Font de Blanes.

 

Pilar Bayés i de Luna, coneguda com Pilarín Bayés, és la il·lustradora infantil més prolífica fins ara amb una producció de més de 900 llibres.

Formada a l’escola de Belles Arts de Sant Jordi de Barcelona, té en efecte, una producció molt extensa havent col·laborat en publicacions com Cavall Fort.

Com que els seus dibuixos apareixen a qualsevol lloc (cartells, portades de revistes i de llibres, il·lustracions d’aquestes revistes i llibres, postals, jocs…) segur que hem vist alguna producció d’ella sense saber que es tractava d’aquesta dibuixant de Vic.

I per si tot això fos poc, des de fa uns anys també fa dibuixos animats.

I des de fa un quart de segle, Pilarín compta amb una col·laboradora, la seva filla Margarida. La mare diu en relació a això que és màgic saber que la persona que coneix més la seva obra és algú a qui va donar a llum fa anys.

Bayés és tendrament irònica, divertida o seriosa, oferint una perfecta combinació de realisme descriptiu i alta creativitat artística caracteritzada per l’expressivitat vital del seu traç i l’emotivitat dels seus colors.

Ha compaginat la seva tasca com mare de quatre fills amb el treball i amb el seu compromís social i polític perquè en èpoques molt complicades, aquesta il·lustradora va participar activament en el procés de recuperació de la llengua i la cultura de Catalunya, tan malmeses durant el franquisme. Tota aquesta feina amb tantes vessants li han valgut reconeixements com la Creu de Sant Jordi, el Premi Serra d’Or o la Medalla d’Or de la Ciutat de Vic

Ara exhibeix una nova sèrie artística de gran potència expressiva, en la que visita la història de la humanitat representant les set (i unes quantes més) meravelles del món així com algunes de Catalunya.

I aquesta mostra, on és? Doncs a la Sala Rusiñol de Sant Cugat, que per cert, està celebrant el seu 35è aniversari. Una entranyable manera de celebrar-lo. Enhorabona!

Fins al 8 de juny.

El web de la galeria és https://salarusinyol.net/

 

Una noia de vuitanta anys anomenada Pilarín Bayés.

El seu web és https://pilarin.cat/

Deixa un comentari

Labellesa.cat és un blog cultural on podràs trobar informació de cultura catalana i internacional sobre cinema, dansa, teatre, fotografia, música, art i literatura entre d’altres. Estigues al dia de les darreres novetats i tendències culturals amb el nostre contingut original, dinàmic i fresc!

¿Vols estar al corrent de tots els esdeveniments culturals? Introdueix el teu mail aquí: