PINTURA: DANIELLE RICHARD. L’AIGUA QUE DORM

Danielle Richard. L’aigua que dorm.

Es la primera vegada que parlem a La Bellesa d’una pintora canadenca. Es tracta de Danielle Richard.

Des que era una nena ja es va sentir tocada pel món de l’art pictòric i es va rodejar de l’utillatge habitual d’un artista tot i la seva curta edat.

Així que quan va arribar a l’adolescència ja tenir clar a què dedicaria el futur: li encantava pintar i era una evidència absoluta que seria pintora.

La seva trajectòria acadèmica va ser en conseqüència: CEGEP en Arts Plàstiques, Universitat d’Arts Visuals de Laval, tallers d’estudi a l’estranger, viatges de formació…

L’obra d’aquesta quebequesa és una recerca constant de la bellesa basada en l’harmonia i la representació de la llum i com aquesta juga sobre el tema escollit.

No son els únics elements que la defineixen però si son el fil conductor per obres que reflecteixen silenci i pau, allò que inspira a la pròpia artista quan està allunyada del tumult.

Això és el que s’aprecia per la composició, però hi ha un altre element que és més íntim, el que ella anomena “l’etern femení”, aquell que coneix des del seu propi interior, el que resulta de les emocions interiors que prioritza.

Utilitzant pastels, acrílics i oli, crea imatges carregades de realisme romàntic que en algun cas pot derivar cap a impressionisme contemporani o nova figuració.

Aquestes característiques les podem apreciar en el quadre de l’encapçalament: L’aigua que dorm, que va pintar l’any 2007.

En ell veiem el particular tractament de la llum que s’esforça a representar sobre el cos de la noia, sobre els tons de la vegetació i sobre l’aigua. Es tracta d’un treball que posa atenció sobre qualsevol detall, tal com pertoca a una pintura realista, en el seu cas, romàntica.

També reflecteix aquells elements característics als que ens referíem abans: bellesa sustentada en la calma, la pau i el silenci en un conjunt serenament  harmònic.

Contemplant la seva obra, s’observa l’obsessió per recrear la realitat. Però compte, és això, recreació, no una mera reproducció precisa com fa la fotografia perquè el que fa és transcendir el tema utilitzant el realisme passat per aquesta pàtina romàntica per portar-nos fins a un altre nivell que mostra acabats d’una notable poesia visual, absolutament atemporal.

El romanticisme va passar a la història però el realisme està de moda i Danielle Richard conjumina notablement aquests dos vessants aportant-nos una mirada pictòrica femenina que pinta dones doncs elles son sempre les protagonistes.

Per veure el quadre a pantalla completa cliqueu aquí.

En aquest vídeo podem veure més obres de l’artista canadenca:

Danielle Richard ha celebrat un munt d’exposicions tant individuals com col.lectives i ha rebut diversos premis en reconeixement a la seva figuració.

El seu web és: http://daniellerichard.com/

Deixa un comentari

Labellesa.cat és un blog cultural on podràs trobar informació de cultura catalana i internacional sobre cinema, dansa, teatre, fotografia, música, art i literatura entre d’altres. Estigues al dia de les darreres novetats i tendències culturals amb el nostre contingut original, dinàmic i fresc!

¿Vols estar al corrent de tots els esdeveniments culturals? Introdueix el teu mail aquí: