PINTURA: La història dels Panys d’or, PER Seymour Joseph Guy

La història dels panys d’or, de Seymour Joseph Guy.

Primer pla de la noia explicant el conte.

L’expressió de por dels seu germans.

 

Avui parlem d’un pintor anglès poc conegut: Seymour Joseph Guy (1824 – 1910).

Encara que fos nascut a Londres i fos en aquesta ciutat on va començar a estudiar pintura, se’l considera un artista nord-americà perquè va ser als Estats Units on va agafar anomenada des que es va establir a Nova York.

A Londres havia estat estudiant pintura durant quatre anys i allí es va casar amb la filla d’un gravador.

La bona reputació artística la va guanyar cap a mitjan del segle XIX on se’l va considerar com un excel.lent pintor de gènere. I aquest gènere era la pintura de nens.

Va ser ben considerat pels seus col.legues i també pels col.leccionistes d’art americà.

Va ser especialment respectat per la seva habilitat tècnica. El problema és que no li va durar massa aquest reconeixement a causa de l’aparició d’una generació més jove d’artistes cap als 1880s i això va fer que les seves meticuloses i treballades escenes d’infants quedessin passades de moda.

De fet, quan va morir ja se l’havia oblidat i s’havia guanyat la vida els seus últims anys fent de professor de joves artistes

No obstant, en aquestes últimes dècades sembla que torna a ser apreciat per alguns museus i col.leccionistes que l’han, diguem-ne, redescobert.

Com mostra del que feia, tenim el quadre titulat La història dels Panys d’or.

En l’obra, realitzada cap al 1870, veiem una noia llegint la història de Goldilocks (Panys d’or) a dos nens, els seus germans. A ella se la veu molt posada en el relat, mentre que els dos nens semblen una mica espantats pel que escolten amb els ulls ben oberts. Potser al seu aparent espant ajuda l’ombra enorme del cap de la noia que es reflecteix sobre la paret al costat de la finestra. Veiem també una nina i una espasa que semblen indicar que s’està fent una petita representació de la història.

Sens dubte, el quadre és un bon exemple de la meticulositat, bona tècnica i encant amb que l’artista representava les escenes que pintava.

No és estrany que a Guy li agradés tant representar nens en els seus quadres doncs va ser pare de nou, de manera que un retrat com el que aquí dibuixa, segur que li era molt familiar.

Si voleu veure el quadre a pantalla completa ho podeu fer clicant aquí.

En aquest vídeo trobareu un recull de les seves obres:

Deixa un comentari

Labellesa.cat és un blog cultural on podràs trobar informació de cultura catalana i internacional sobre cinema, dansa, teatre, fotografia, música, art i literatura entre d’altres. Estigues al dia de les darreres novetats i tendències culturals amb el nostre contingut original, dinàmic i fresc!

¿Vols estar al corrent de tots els esdeveniments culturals? Introdueix el teu mail aquí: