• Home
  • /
  • Pintura
  • /
  • Renoir
  • /
  • PINTURA: La senyoreta Fleury amb vestit algerià, DE Pierre-Auguste Renoir

PINTURA: La senyoreta Fleury amb vestit algerià, DE Pierre-Auguste Renoir

Pierre-Auguste Renoir, “Child with a Bird” (Mademoiselle Fleury in Algerian Costume), 1882, oil on canvas.:

Un dels pintors impressionistes més importants i populars va ser el francès Pierre-Auguste Renoir.

Dins del grup d’impressionistes se’l va conèixer con el pintor de la bellesa per la seva forma de fer i els temes que representava, oferint una interpretació més sensual, més inclinada a l’element ornamental i amable.

Certament no incidia massa en els temes més aspres de la vida moderna com sí van fer Van Gogh o Manet; sempre va mantenir un peu en la tradició i es va posar en relació amb els pintors del segle XVIII que mostraven la societat galant del Rococó.

Així, les seves creacions mostren alegria de viure, fins i tot quan els protagonistes son treballadors. Sempre son personatges que es diverteixen en una naturalesa agradable. Se’l podria doncs emparentar amb Matisse tot i la diferència d’estils.

Va tractar temes amb flors, dolces escenes de nens i dones, i el nu femení que recorda a Rubens per les formes gruixudes. En quant a l’estil i tècnica, amb una paleta lluminosa i vibrant, se li noten influències de Corot.

Un quadre en el que podem apreciar bastants d’aquests trets és el conegut com Nena amb ocell o també La senyoreta Fleury amb vestit algerià, que va realitzar l’any 1882.

Sostenint a la mà un ocell exòtic, i abillada amb un delicat vestit d’estil oriental, babutxes i turbant inclòs, Renoir ens presenta a una despreocupada Mademoiselle Fleury, la neta del governador general d’Argel. Els colors emprats , la llum i la fantasia de l’ambient i la flexibilitat de les teles reflecteixen perfectament  el benestar en el que creixien els nens de les famílies acomodades.

Aquesta obra exemplifica l’opció estètica de Renoir que sempre va preferir, com hem dit abans, pintar allò que considerava bell, eludint tot tipus de dramatismes. Es per això que sempre va preferir representar la primavera o l’estiu i no l’hivern.

Aquells que vulguin veure l’original d’aquest amable quadre, hauran de viatjar no a França sinó als Estats Units doncs pertany a la col.lecció del Sterling and Francine Clark Art Institute de Massachusetts.

Però si no podeu viatjar fins a aquest estat nord-americà, podeu almenys veure la pintura a pantalla completa clicant aquí.

Pierre-Auguste Renoir, un impressionista una mica atípic: es va centrar en temes amables i bells.

Per saber més d’ell cliqueu aquí.

Deixa un comentari

Labellesa.cat és un blog cultural on podràs trobar informació de cultura catalana i internacional sobre cinema, dansa, teatre, fotografia, música, art i literatura entre d’altres. Estigues al dia de les darreres novetats i tendències culturals amb el nostre contingut original, dinàmic i fresc!

¿Vols estar al corrent de tots els esdeveniments culturals? Introdueix el teu mail aquí: