PINTURA RETROBADA A LA SALA PARÉS

– O – O – O – O – O – O – O – O – O –

Rafel Duran. Figures al pont.

Josep Serra Llimona. Paisatge amb poble.

Jordi Sardà. Besós.

Francesc Artigau. Carmesina i Tirant amagats.

Pablo Maeso. La decisió de Colom.

Gabino Rey. Flors i masia.

Josep Moscardó. Sa Mesquida, Menorca.

Josep Serra Llimona. Port.

Rafel Duran. Sevilla.

 

La Sala Parés és la galeria més antiga de Barcelona.

Quan es té gairebé segle i mig d’història, endinsar-se en el magatzem de pintura és una experiència molt gratificant, plena de sorpreses i de troballes inesperades perquè el fons de pintura, després de tants anys, és divers, extens i, de ben segur, interminable.

Es poden passar hores i hores pels passadissos i prestatges envaïts de quadres, descobrir-los, contemplar-los i, evidentment, seleccionar-los per formar part d’una exposició col·lectiva de moltes èpoques i molts estils possibles. Aquest esperit de recerca és la base de la mostra que es titula, com no podria ser d’una altre manera, Pintura re-trobada.

L’exposició és fruit d’aquesta feina d’investigació dins el magatzem, temps de cerca per trobar teles que a priori semblaven oblidades però que tenen un valor artístic extraordinari perquè a la Parés no exposa qualsevol, per aquí han passat Rusiñol, Casas, Joaquim Mir, Nonell…

El resultat és un conjunt d’obres i artistes que han estat exposats a la Sala, els quals han format part de la història de la galeria.

Aquestes obres han recuperat la seva visibilitat, han aconseguit la seva nova oportunitat després d’haver sigut re-trobades. 

Durant l’estiu fins al 21 de setembre, tenim l’oportunitat de passejar-nos pel temps a través d’aquestes pintures del fons de la galeria.

Al número 5 del carrer Petritxol.

La Sala Parés és la galeria més antiga de Barcelona.

Deixa un comentari

Labellesa.cat és un blog cultural on podràs trobar informació de cultura catalana i internacional sobre cinema, dansa, teatre, fotografia, música, art i literatura entre d’altres. Estigues al dia de les darreres novetats i tendències culturals amb el nostre contingut original, dinàmic i fresc!

¿Vols estar al corrent de tots els esdeveniments culturals? Introdueix el teu mail aquí: