PINTURA: UNA CARA EN LA MULTITUD, DE HAMISH BLAKELY

ymutate:“ Hamish Blakely, A Face in the Crowd, found artistsandart.org”

Hamish Blakely és un pintor realista nascut a Canterbury el 1968.

De ben jovenet va demostrar interès pel dibuix fent caricatures dels seus professors d’escola.

La seva habilitat amb el llapis s’acabaria plasmant amb el pas del temps en la pintura realista que el caracteritza.

Va estudiar il.lustració a l’Escola d’Art de Wimbledon i va completar la formació a la Universitat de Kingston.

Quan va acabar els estudis, ràpidament va exercir com il.lustrador professional.

Els seus clients no eren qualsevol:  The Body Shop o British Telecom estaven entre les importants empreses que van requerir els seus serveis. També es va encarregar de fer la portada de dos llibres de l’escriptor Thomas Keneally, l’autor de La llista de Schindler.

Encara que es va iniciar fent il.lustracions, moltes en blanc i negre, acabaria passant-se a la pintura i en colors. Com curiositat, direm que el primer quadre que va fer va ser un retrat del seu pare. Quan el va tenir acabat, va veure que se li donava bé i que es podia guanyar la vida d’aquesta manera.

I ja ficat en la pintura, va haver un personatge que el va marcar molt: la seva dona Gail. Ella va ser la protagonista d’un munt d’obres. Es podria dir que Gail és per Blakely el que Gala va ser per Dalí.

Blakely la representava en escenes que tenien molt d’intimes, tant, que algunes eren nus o semi nus.

També pinta moltes escenes de ball, especialment de tango. En elles, a part de les típiques amb la parella ballant, ha representat tant el ballarí com la ballarina individualment i sorprèn en bon acabat que sap donar al cos humà.

El quadre que veiem a l’encapçalament és de l’època en la que estava més per la creació en blanc i negre. Es una escena suggerent titulada Una cara en la multitud. En efecte, tot un corrent de persones s’està dirigint en una direcció, no sabem on son ni cap a on van. Es, potser l’andana d’una estació? Només hi ha un rostre que ens és visible perquè es gira en contra de tots i ens mira fixament. Ella és, naturalment, Gail.

El que la imatge l’hagi pintat en blanc i negre ajuda a crear una atmosfera més misteriosa i a més encaixa en l’època: pel pentinat de la noia i els barrets que porta la gent, ens denoten que és una escena que es podria situar en els anys vint del segle passat.

El quadre el podeu veure a pantalla més gran clicant aquí.

Precisament les imatges de temps passats son també característiques de Hamish Blakely. Fins i tot quan pinta en colors.

En aquest vídeo podem veure un recull d’algunes de les seves obres, diverses d’elles relacionades amb el tango:

Aquí veiem a Hamish Blakely treballant amb un dels seus quadres.

Segons ha confessat ell mateix, de l’obra no li interessa tant el resultat final com el procés creatiu i tot allò que l’envolta, és el que realment el fa gaudir.

El seu web és http://www.hamishblakely.com/

Deixa un comentari

Labellesa.cat és un blog cultural on podràs trobar informació de cultura catalana i internacional sobre cinema, dansa, teatre, fotografia, música, art i literatura entre d’altres. Estigues al dia de les darreres novetats i tendències culturals amb el nostre contingut original, dinàmic i fresc!

¿Vols estar al corrent de tots els esdeveniments culturals? Introdueix el teu mail aquí: