PINTURA: VICENTE ROMERO. LA LECTURA

Avui parlem d’un pintor madrileny que des de fa molts anys resideix a Catalunya. Es tracta de Vicente Romero Redondo.

Va estudiar a la facultat de Belles Arts de San Fernando on es va graduar el 1982 quan tenia vint-i-sis anys d’edat.

Una vegada que va acabar els estudis va passar alguns anys treballant en localitats de costa de la península així como a les illes de Mallorca, Eivissa i Tenerife.

En el seu periple per pobles de la costa, va acabar instal.lant-se de manera definitiva a Calonge, un lloc que li encaixava perfectament per la llum mediterrània que inunda una bona part de les seves obres.

Format acadèmicament en la pintura a l’oli, en aquests últims anys a anat aprofundint en l’ús del pastel, una tècnica que li permet obtenir uns resultats més directes i espontanis.

De tota manera, darrerament ha tornat a l’oli, amb la qual cosa el seu treball global pot lluir un variat desplegament tècnic entre el pastel, l’oli i el dibuix al carbonet.

Les grans protagonistes dels seus quadres son les dones i, és clar, també la llum, una barreja que es distintiva de la seva obra amb boniques imatges que desprenen calma i en alguns casos, sensualitat.

El quadre de l’encapçalament, realitzat el 2013, que ens serveix de presentació, és una imatge interior, de manera que aquí no llueix la llum del Mediterrani però sí que té d’altres elements clarament distintius de Vicente Romero: les dones i l’ambient de pau, aquí reflectit per l’acte de d’una relaxada lectura.

Si voleu veure el quadre a pantalla completa ho podeu fer clicant aquí.

Aquest vídeo ens permet tenir una visió més àmplia de l’obra del pintor:

Resultado de imagen de vicente romero redondo IMAGENES

Vicente Romero en plena creació d’un quadre.

El seu web és https://vicenteromero.wordpress.com/

Deixa un comentari

Labellesa.cat és un blog cultural on podràs trobar informació de cultura catalana i internacional sobre cinema, dansa, teatre, fotografia, música, art i literatura entre d’altres. Estigues al dia de les darreres novetats i tendències culturals amb el nostre contingut original, dinàmic i fresc!

¿Vols estar al corrent de tots els esdeveniments culturals? Introdueix el teu mail aquí: