¿PODRÁS PERDONARME ALGÚN DÍA? DE MARIELLE HELLER

– O – O – O – O – O – O – O – O – O –


Melissa McCarthy és Lee Israel, una biògrafa en hores baixes que haurà de recórrer a les falsificacions per sobreviure.

Richard E. Grant és Jack Hock. Ven cocaïna de tant en tant per anar tirant i i entre copa i copa anirà fabricant enganys amb Lee.

 

Lee Israel és una respectada biògrafa en decadència que comença a falsificar cartes d’escriptors i celebritats morts amb la fi de poder pagar-se el lloguer i alguns whiskies. Quan les falsificacions comencen a aixecar sospites, l’FBI inicia les investigacions sobre l’assumpte.   

¿Podrás perdonarme algún día? és el títol del segon llargmetratge de Marielle Heller, basat en una història real dels anys noranta. Es el relat d’una autodestrucció a partir de la soledat sobre Lee Israel, la història d’una dona que queda a la intempèrie. De fet, el títol del film és el mateix que va servir a Lee Israel per publicar el 2008 les seves memòries.

Diuen que un bon personatge i una bona història son els dos pilars essencials per fer bon cine i aquesta pel.lícula es basa en la dita. El bon personatge és l’esmentada Lee Israel, articulista i escriptora de talent però també alcohòlica, soltera impenitent, insolent i amb una gran cultura. Està passant el pitjor moment de la seva vida i ha d’esmolar l’ingeni per sobreviure a base de falsificacions que ven a col.leccionistes i bibliotecaris.

El millor de la pel.lícula son les magnífiques interpretacions de Melissa McCarthy i Richard E. Grant, unes actuacions molt matisades i delicades. Qui podia sospitar que Melissa McCarthy, actriu especialitzada en histriònics papers de comèdia, tingués una molt bona vena dramàtica com la que aquí llueix.

I compte també amb amb la composició que fa del seu personatge Richard E. Grant, magistral, aconseguint una gran química amb la protagonista.

El personatge de McCarthy no és una persona agradable però l’actriu el carrega d’humanitat. En qualsevol cas, teixeix un paper que és un reflex de la societat en la que es belluga i que sap entendre com ningú, perquè al cap i a la fi, aquí passa com en l’estafa de l’estampeta en el que cal preguntar-se qui és en realitat l’estafador.

En conjunt, la pel.lícula és un retrat de la soledat, una fotografia de la crisi creativa. Per això és essencialment una tragicomèdia que ens deixa unes interessants observacions sobre la fascinació que produeixen les celebrities i les seves intimitats, però també és una sàtira sobre el món del col.leccionisme i, per extensió, del món de l’art en el que els noms pesen més que no pas el talent.

 

La californiana Marielle Heller -a qui veiem donant instruccions a Melissa McCarthy- és realitzadora, guionista i actriu. Amb ¿Podrás perdonarme algún día? signa el seu segon llargmetratge.

 

Deixa un comentari

Labellesa.cat és un blog cultural on podràs trobar informació de cultura catalana i internacional sobre cinema, dansa, teatre, fotografia, música, art i literatura entre d’altres. Estigues al dia de les darreres novetats i tendències culturals amb el nostre contingut original, dinàmic i fresc!

¿Vols estar al corrent de tots els esdeveniments culturals? Introdueix el teu mail aquí: