R.E.M. MAN ON THE MOON

Els R.E.M. ens han dit adéu. Des de 1980, quan un jove estudiant d’art anomenat Michael Stipes junt amb tres músics més (el guitarra Peter Buck, el baix Mike Mills i el bateria Bill Berry) van fundar el grup, fins al 2011 quan han plegat, ens han ofert tres dècades de bona música.

El seu estrany nom, R.E.M. vol dir Rapid eye movement, expressió relacionada amb la fase més profunda de la son. Certament, un curiós nom que va ser escollit aleatòriament pel grup.

Per ells, la dècada dels vuitante van ser uns anys tan de creixement com de consolidació; el gran salt internacional el van donar als noranta.

I és a aquest periode al que pertany el video que s’adjunta. La cançó , Man on the moon, (l’home a la lluna) forma part de l’àlbum Automatic for the people (probablement el seu millor disc) editat l’any 1992. La cançó és també una de les més populars del grup de Georgia i va ser llençada com a single al 1993. Aquesta peça fa diverses referències a AndyKaufman i les seves paròdies d’Elvis Presley.

Tan el títol com la lletra fan referència a la teoria de que l’aterratge (o per dir-ho amb més propietat, “allunatge”) de l’Apollo XI a la lluna va ser un muntatge. I parlant d’altres temes que podrien no ser, també hi ha una referència a que Andy Kaufman podria haver falsificat la seva mort; no es diu directament però se sobreenten que podria portar un as sota la màniga en frases com If you believe there’s nothing up my sleeve, then nothing is cool (si creus que no hi ha res a la meva màniga, aleshores res no és divertit).

El video de la cançó va ser enregistrat durant tres dia al desert de Lancaster, California. En ell veiem a Michael Stipe amb barret de cowboy caminant per una carretera d’aquell desert i puja a un camió conduit per Bill Berry (bateria del grup) . Van a parar a una àrea de servei on Peter Buck, el guitarra, està atenent la barra i Mike Mills, el baixista, està jogant al billar. En les parts del video on es menciona a Andy Kaufman, surten imatges d’ell imitant Elvis o d’alguns dels seus suposats combats de lluita lliure; també podem veure imatges de l’homa a la lluna.

Per saber més de REM: http://es.wikipedia.org/wiki/R.E.M.

El seu web és: http://remhq.com/index.php

Imatge del grup.

Deixa un comentari

Labellesa.cat és un blog cultural on podràs trobar informació de cultura catalana i internacional sobre cinema, dansa, teatre, fotografia, música, art i literatura entre d’altres. Estigues al dia de les darreres novetats i tendències culturals amb el nostre contingut original, dinàmic i fresc!

¿Vols estar al corrent de tots els esdeveniments culturals? Introdueix el teu mail aquí: