RAFEL BESTARD A LA GALERIA CONTRAST

– O – O – O – O – O – O – O – O – O –

Corredor.

Crit.

Instructor de vol.

Man or Rabbit (Home o conill).

Encegat.

El joc.

Guanyador.

Els resultats de la nutrició.

 

De Palma de Mallorca és l’artista del que parlem avui, Rafel Bestard.

Es va llicenciar en Belles Arts a Barcelona.

A part de la seva activitat artística, també ha impartit classes de dibuix a l’escola d’art de Palma.

Ja té un consolidat bagatge doncs exposa des dels anys vuitanta i les mostres que ha celebrat s’escampen per un munt de llocs: Estats Units, Xina, Canadà, França, Alemanya…

La seva peculiar pintura és una indagació en la identitat humana i en la forma d’expressar el món que ens rodeja d’una manera diferent a com el percebem. Així, a través de les imatges tracta de fer visible allò que no ens ho és (almenys en la forma en què ho entenem): somnis, emocions, fantasies…

Com que barreja realisme amb elements surrealistes, sovint se l’emmarca en aquest últim corrent, encara que ell considera que no és estrictament un pintor surrealista.

Tècnicament explora relacions entre oposats per buscar fusions, per exemple, llum i ombra.

Ara tenim la oportunitat de veure la seva producció més recent a la Galeria Contrast (Consell de Cent 281) en una exposició que ha titulat Man or Rabbit on recrea la realitat per portar-la a la seva perspectiva personal, passa el món real per un filtre oníric transformant una escena quotidiana en una imatge surreal, algunes amb un toc inquietant.

En el seu intent d’arribar a la profunditat que hi ha en les coses més corrents, acaba canviant el seu significat creant un món paral.lel que com dèiem, a vegades resulta pertorbador.

I com ho fa? Doncs a partir de fotografies: retrata la gent que li ha de servir de model i a partir de la foto crea un quadre que sorgeix d’alguna idea que li pot suggerir qualsevol detall que hagi detectat en la imatge inicial i que l’inspiri.

Imatges afables, d’altres no tant… en qualsevol cas no hi ha quadre de Rafel Bestard que deixi indiferent.

L’exposició estarà oberta fins al 9 de febrer.

Rafel Bestard, creador d’un univers molt particular.

Deixa un comentari

Labellesa.cat és un blog cultural on podràs trobar informació de cultura catalana i internacional sobre cinema, dansa, teatre, fotografia, música, art i literatura entre d’altres. Estigues al dia de les darreres novetats i tendències culturals amb el nostre contingut original, dinàmic i fresc!

¿Vols estar al corrent de tots els esdeveniments culturals? Introdueix el teu mail aquí: